Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Stevia is zelfs nog gezonder dan gedacht

Bram
2 min read

Stevia is een natuurlijke zoetstof die afkomstig is uit een plant. Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor suiker? Zoek dan niet langer, Stevia is de koningin van alle zoetstoffen. Het bevat geen calorieën, is 300 keer zoeter dan suiker en het is supergezond. En het blijkt nu zelfs nog gezonder dan we dachten.

1.Het bevat geen calorieën

Suiker en andere zoetstoffen maken je dik, dat valt niet te ontkennen. In een wereld waarin overgewicht overal op de loer ligt is Stevia een godsgeschenk. Stevia bevat helemaal géén calorieën, je hoort het goed!

2.Het onderdrukt je hongergevoel

Een lekker caloriearm dessertje dat ook nog eens je hongergevoel onderdrukt, bestaat dat eigenlijk wel? Stevia is niet alleen lekker zoet, het onderdrukt ook je hongergevoel. Andere artificiële zoetstoffen zoals bijvoorbeeld aspartaam werken een hongergevoel in de hand. Je kan er hoofdpijn, duizeligheid, buikpijn en honger van krijgen. Stevia is lekker, gezond, goedkoop en het heeft geen enkele bijwerking.

3.Het is goed voor je tanden

Snoepjes zijn niet goed voor je tanden, dat komt door de aanwezige suikers. Ze leggen een film op je tanden waar bacteriën in groeien en dat veroorzaakt gaatjes . Stevia zal daarentegen tandgaatjes voorkomen. Het is lekker zoet én goed voor je tanden!

4.Het is goed voor je bloedsuikerspiegel

Suikerrijke voedingsmiddelen laten je bloedsuikerspiegel pieken. Dat is helemaal niet gezond. Op lange termijn kan het zelfs ziekten zoals diabetes veroorzaken. Stevia heeft een lage glycemische index, 0 om precies te zijn. De glycemische index van suiker is 80. Dan is je keuze toch vlug gemaakt, niet?

6.Het verlaagt je bloeddruk

Stevia kan gebruikt worden om een hoge bloeddruk te behandelen. Dokters in Zuid-Amerika gebruiken de plant nu al als medicijn. Bij ons wordt op dit moment nog meer onderzoek gedaan om de medicinale werking van Stevia te achterhalen.

7.Het is super krachtig

De rauwe blaadjes van Stevia zijn ongeveer 40 keer zoeter dan gewone suiker. In poedervorm is het zelfs 300 keer zoeter. Dat wil zeggen dat een heel klein beetje Stevia genoeg is om desserts te zoeten. Stevia blijft 5 jaar lang goed, het is dus zeker een goede investering.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…