Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Terug naar school? Deze 7 tips moeten alle ouders lezen

Bram
3 min read

De zomervakantie zit erop, de kinderen moeten dus weer naar school. Hier zijn enkele tips om je kinderen te helpen in het nieuwe schooljaar. Zo kan dit schooljaar op een goede manier van start gaan!

1.Wanneer gaat je kind slapen?

Het is een goed idee om een bedtijd af te spreken met je kind. Laat je kind nu al op tijd gaan slapen, zo zal de aanpassing makkelijker verlopen. Je kind zal ’s morgens goed uitgeslapen zijn waardoor de ochtendroutine makkelijker verloopt.

2.Denk aan gezonde snacks

Probeer te denken aan een gezonde lunch en snacks. Kies bijvoorbeeld noten, groenten, fruit en granen. Bananen, appels en druiven zijn makkelijk mee te nemen. Varieer voldoende en zorg ervoor dat de brooddoos er aantrekkelijk uitziet. Het zal je kind aanmoedigen om al die vitaminen ook op te eten.

3.Koop niet te veel

We maken allemaal dezelfde fout. Elk jaar kopen we veel te veel en dat is een dure grap. Kies tweedehands boeken, wees creatief met gerecycleerd kaftpapier of ga op schattenjacht in je huis. Wedden dat je nog voldoende schoolspullen vindt als je goed zoekt?

4.Organiseer kledij

Doneer kledij die te klein is en koop nieuwe. Dat hoeft niet duur te zijn, ook in tweedehandswinkels kan je mooie kwaliteitsvolle (merk)kledij vinden.

5.Praat met je kind over pesten

Eén op de drie kinderen wordt tijdens zijn leven gepest op school. Dat zijn er veel te veel. De gevolgen van pesten kunnen enorm zijn. Praat met je kind over pesten en cyberpesten. Leer je kinderen hoe ze met leeftijdsgenootjes moeten omgaan en hoe ze een gepeste leerling kunnen helpen. Vertel hen dat ze bij jou terecht kunnen als ze zelf slachtoffer worden van pesten.

6.Maak een schoolhoekje in je huis

Zorg dat je huis een plaats heeft waar je kinderen kunnen leren, knutselen en huiswerk maken. Denk aan een plaats waar hun boekentas kan staan en waar geen rommel of afleiding is.

7.Heeft je kind zorgen?

Het nieuwe schooljaar is erg spannend voor je kinderen. Een nieuwe klas, een nieuwe leraar en zoveel te ontdekken. Vaak zijn kinderen dan ook erg gespannen en nerveus, het kan dan helpen om met hen te praten en hen gerust te stellen. Laat hen vertellen waar ze zich zorgen over maken, ze zullen zich achteraf opgelucht voelen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…