Pfizer zal tijdelijk minder vaccins leveren aan Europa
Pfizer zal tijdelijk minder dosissen van het coronavaccin leveren aan Europa. Dat blijkt uit een boodschap die het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) van...
Inhoud
De zomervakantie zit erop, de kinderen moeten dus weer naar school. Hier zijn enkele tips om je kinderen te helpen in het nieuwe schooljaar. Zo kan dit schooljaar op een goede manier van start gaan!
Het is een goed idee om een bedtijd af te spreken met je kind. Laat je kind nu al op tijd gaan slapen, zo zal de aanpassing makkelijker verlopen. Je kind zal ’s morgens goed uitgeslapen zijn waardoor de ochtendroutine makkelijker verloopt.
Probeer te denken aan een gezonde lunch en snacks. Kies bijvoorbeeld noten, groenten, fruit en granen. Bananen, appels en druiven zijn makkelijk mee te nemen. Varieer voldoende en zorg ervoor dat de brooddoos er aantrekkelijk uitziet. Het zal je kind aanmoedigen om al die vitaminen ook op te eten.
We maken allemaal dezelfde fout. Elk jaar kopen we veel te veel en dat is een dure grap. Kies tweedehands boeken, wees creatief met gerecycleerd kaftpapier of ga op schattenjacht in je huis. Wedden dat je nog voldoende schoolspullen vindt als je goed zoekt?
Doneer kledij die te klein is en koop nieuwe. Dat hoeft niet duur te zijn, ook in tweedehandswinkels kan je mooie kwaliteitsvolle (merk)kledij vinden.
Eén op de drie kinderen wordt tijdens zijn leven gepest op school. Dat zijn er veel te veel. De gevolgen van pesten kunnen enorm zijn. Praat met je kind over pesten en cyberpesten. Leer je kinderen hoe ze met leeftijdsgenootjes moeten omgaan en hoe ze een gepeste leerling kunnen helpen. Vertel hen dat ze bij jou terecht kunnen als ze zelf slachtoffer worden van pesten.
Zorg dat je huis een plaats heeft waar je kinderen kunnen leren, knutselen en huiswerk maken. Denk aan een plaats waar hun boekentas kan staan en waar geen rommel of afleiding is.
Het nieuwe schooljaar is erg spannend voor je kinderen. Een nieuwe klas, een nieuwe leraar en zoveel te ontdekken. Vaak zijn kinderen dan ook erg gespannen en nerveus, het kan dan helpen om met hen te praten en hen gerust te stellen. Laat hen vertellen waar ze zich zorgen over maken, ze zullen zich achteraf opgelucht voelen.
Pfizer zal tijdelijk minder dosissen van het coronavaccin leveren aan Europa. Dat blijkt uit een boodschap die het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) van...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon