Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor voeding die de vetverbranding verhoogt

3 min read

Hoewel koning winter nog met de scepter zwaait, kijk je misschien toch al stiekem vooruit naar de zomer. Maar hoe staat het met jouw beach body? Veel mensen komen in de winter een aantal kilootjes aan. Je bent nog ruim op tijd om je lichaam weer perfect in vorm te krijgen voor de zomer. We geven je hier enkele tips voor voedingsmiddelen die de vetverbranding verhogen als ondersteuning bij het afvallen!

Vet verbranden met groene thee

Groene thee biedt veel gezondheidsvoordelen. Zo is groene thee rijk aan antioxidanten, die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast kan groene thee helpen om vet te verbranden. Voor het verbranden van vet dient eerst de vetcel afgebroken te worden en in de bloedsomloop te belanden. Bestanddelen in groene thee kunnen hierbij helpen, zoals het krachtige antioxidant EGCG. Dit antioxidant is in staat om een enzym te remmen dat het hormoon norepinefrine afbreekt. Hierdoor is er meer van dit hormoon in het lichaam aanwezig. Het zenuwstelsel zorgt ervoor dat norepinefrine vetcellen de opdracht geeft om vet af te breken. Het vet dat hierdoor in de bloedsomloop terechtkomt wordt o.a. gebruikt als energie voor de spieren.

Stofwisseling versnellen met koffie

Cafeïne in koffie stimuleert het zenuwstelsel om signalen te sturen naar de vetcellen om het vet af te breken en af te geven aan de bloedsomloop. Daarnaast versnelt cafeïne de stofwisseling. In rust verbranden we calorieën. Hoeveel calorieën er worden verbrand, is afhankelijk van onze ruststofwisseling. Hoe hoger dit is, hoe eenvoudiger het is om af te vallen. Onderzoek heeft uitgewezen dat cafeïne onze ruststofwisseling met 3 tot 11% kan verhogen. Maar let op, je kunt na een tijdje tolerant worden voor dit effect. Je kunt daarom beter gewenning aan koffie voorkomen, door soms even een tijdje geen koffie meer te drinken. Koffie zorgt hoe dan ook wel voor het verminderen van de eetlust en kan op die manier een ondersteuning zijn bij het afvallen. Het is bovendien ook een enorme bron van antioxidanten! Let op: drink koffie zonder suiker!

Afvallen met pikant eten!

Goed nieuws voor liefhebbers van pikant eten; je kunt ermee afvallen! En dan in het bijzonder met gerechten met cayennepeper. Door regelmatig cayennepeper toe te voegen aan je dieet kun je gewichtsverlies stimuleren. Het actieve bestanddeel in cayennepeper is capsaicine. Diverse onderzoeken tonen aan dat dit stofje ervoor zorgt dat de verbranding wordt gestimuleerd en de opslag van vet wordt geremd. Daarnaast wijst onderzoek ook uit dat cayennepeper kan helpen om het jojo-effect bij het afvallen te voorkomen. Cayennepeper biedt echter nog veel meer voordelen voor de gezondheid: het werkt cholesterolverlagend, het heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het werkt ontstekingsremmend, het verlicht gewrichtspijn bij artritis en het voorkomt infecties aan de luchtwegen.

Meer weten over gezonde voeding?

Gezonde voeding is essentieel voor een optimale gezondheid. De Griekse geneesheer Hippocrates zei het al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” Hij werd zelf maar liefst 90 jaar! Wil je weldoordachte keuzes kunnen maken voor gezonde voeding voor jezelf? Of misschien wil je wel anderen hierover adviseren? Dan is deze Thuisstudie Sportvoeding een aanrader. Sportvoeding is niet alleen voor topatleten, maar voor iedereen die een gezonde en actieve leefstijl nastreeft!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…