Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen om te kiezen voor groene thee

Anja
2 min read

Groene thee is in opmars. Langzaamaan weet de frisse thee de oude, vertrouwde zwarte thee uit de schappen te stoten. Massaal wordt gekozen voor groene thee; je vindt het letterlijk overal. In ijsthee, sterkedrank en smoothies. Is groene thee gezonder dan zwarte thee? Waarom zou je überhaupt voor groene thee kiezen?

Bloeddrukverlagend

Groene thee zit, naast belangrijke bouwstoffen voor je lichaam, vol met vitamines die je bloeddruk verlagen. Hiernaast verlaagt het drinken van drie koppen thee per dag de kans op een beroerte!

Meest gezonde thee

Oké, het is een gedeelde plek (samen met de zwarte thee), maar het is er niet minder indrukwekkend om. Om écht gezond te leven, heb je drie dranken om dagelijks uit te kiezen: water, koffie en thee. Gelukkig dat je in thee kunt variëren tussen groene en zwarte thee (kruidenthee is minder goed voor je). Je mag zoveel drinken als je wilt. Letterlijk, want 100 milliliter groene thee bevat 0 kcal.

Puur natuur

Groene thee is de meest pure thee die je kunt kiezen in het thee assortiment (samen met zwarte thee). Waar zwarte thee van de theeplant komt en geoxideerd wordt door het drogen, wordt groene thee niet geoxideerd. Daardoor houdt het zijn groene kleur. Puur natuur, écht gezond. En dat proef je!

Variëren

Misschien vind je het aanbod van dranken deprimerend. Enkel water, koffie en theedrinken, lijkt niet bepaald afwisselend. Toch kun je met zowel zwarte als groene thee geweldig variëren! Je hebt bijvoorbeeld groene thee met citroen, kers, bessen, bramen en nog meer. Genieten maar.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…