Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Thee met honing als gezonde zoetmaker

Camille
3 min read

Vrijwel iedereen is gek op zoetstoffen. Maar suiker heeft niet zo’n goede reputatie. Honing vormt hierbij een goede keuze.  Het is een heerlijk zoet product waar wel calorieën inzitten, maar waar je lichaam op een mee omgaat. Honing is een natuurproduct, waardoor je het kan gebruiken als een gezonde zoetmaker.

Waarom honing in je thee?

Zoals je al weet, is honing het beste alternatief voor suiker in je thee. Maar waarom? Eerst en vooral heeft honing een sterkere smaak dan suiker. Hierdoor hoef je er minder in te doen om dezelfde zoete smaak als suiker te creëren. Daarnaast biedt honing door zijn samenstelling meer voedingsstoffen dan suiker.

Honing is gezond

Honing is een soort natuurlijke zoete stroop die gebruikt kan worden als een natuurlijke suiker. Het is een natuurlijke suiker, maar bevat absoluut geen toegevoegde suikers. De suikers die in deze goudgele stroop aanwezig zijn, worden glucose en fructose genoemd. Samen met allerlei andere vitamines en mineralen is het een natuurlijk en gezond product. Hoe gezond is deze stroop écht en wat doet het met je lichaam?

1. Energieboost

Honing heeft natuurlijke suikers die zorgen voor veel energie. Van honing krijg je vrijwel meteen een gezonde energieboost, maar ook krijg je langdurige energie.  Dat komt door de 2 natuurlijke suikers: glucose  en fructose. Glucose is een suiker die snel door je lichaam wordt opgenomen, vandaar de snelle energieboost. Fructose wordt eerder langzaam opgenomen en zorgt hiermee voor de langdurige energie.

2. De antioxidanten versterken je gezondheid

Honing bevat veel antioxidanten die je gezondheid een oppepper kan geven.

3. Antibacteriële werking

Honing is antibacterieel, maar ook antischimmel en antiviraal. Het kan helpen bij allergieën, het versterkt het immuunsysteem en werkt goed tegen infecties en wondjes (acne).

4. Verbetert immuniteit

Daarnaast draagt honing bij aan het verbeteren van een lage immuniteit. Merk je dat je veel verkouden bent, last hebt van allergieën of te maken krijgt met herhaalde infecties? Het is in dat geval een goed idee om wat meer honing te eten. Hierin zitten verschillende mineralen, vitaminen, aminozuren en bio flavonoïden. Samen zorgen ze ervoor dat honing een positief effect heeft op de gezondheid.

Door de unieke samenstelling kan honing voor diverse doeleinden worden ingezet. De goudgele stroop wordt ook al sinds duizenden jaren gebruikt als middel tegen bepaalde ongemakken:

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…