Staan we vandaag sterker tegenover een pandemie dan vroeger?
Hoe erg we de huidige pandemie ook ervaren, de alledaagse ziekten en epidemieën waarmee mensen in het verleden werden geconfronteerd, en de pandemieën waarmee...
Inhoud
Honing is een natuurlijk product omdat het afkomstig is van bijen(nectar). Het bevat vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, organische zuren en aromatische stoffen.
Honing wordt vaak gegeten omwille van de zoete en lekkere smaak. Naast de smaak zijn er uiteraard nog andere redenen waarom je honing zou moeten eten:
Honing kan je combineren met heel wat andere lekkere voedingsmiddelen. Zo is het lekker om een lepeltje honing te gebruiken in een tas thee of melk. Heerlijk als ingrediënt in de keuken, in een frisse vinaigrette of je geitenkaas in de oven afwerken met een streepje honing. Vervang suiker door honing in bijvoorbeeld yoghurt of in het recept om cake te maken. Als dessert is honing op pannenkoeken zeker ook een aanrader!
Koks gebruiken vaak honing om smaak te geven aan vlees, denk maar aan eend, lam of varkensvlees. Ook bij het bereiden van bepaalde schelpdieren en in het bijzonder kreeft, kan je honing gebruiken om extra smaak te geven.
Honing is een van de oudste voedingsmiddelen ter wereld en ondergaat geen transformatie door de mens. Vermoedelijk liggen goede bacteriën aan de basis van de geneeskrachtige eigenschappen van honing, zoals een aantal soorten lactobacilli en bifidobacteria. Honing is op de eerste plaats een natuurlijke- en gezonde zoetmaker. Verder kan je de zoete stroop gebruiken als een soort antibioticum en als ontsmettingsmiddel. Tot slot wordt honing ook gezien als een middel om je geheugen in een optimale conditie te houden.
Hoe erg we de huidige pandemie ook ervaren, de alledaagse ziekten en epidemieën waarmee mensen in het verleden werden geconfronteerd, en de pandemieën waarmee...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon