Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Honing: een natuurlijke voeding

Camille
2 min read

Honing is een natuurlijk product omdat het afkomstig is van bijen(nectar). Het bevat vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, organische zuren en aromatische stoffen.

De voordelen van honing

Honing wordt vaak gegeten omwille van de zoete en lekkere smaak. Naast de smaak zijn er uiteraard nog andere redenen waarom je honing zou moeten eten:

  • Honing helpt tegen een verkoudheid (hoesten)
  • Honing zal de proliferatie van kankercellen beperken
  • Om te vechten tegen slapenloosheid
  • Om het imuunsysteem te versterken
  • Voor de schoonheid van huid en haar
  • Om infecties die veroorzaakt worden door virussen, bacterieën en schimmels te bestrijden. 
  • Versterking van het afweersysteem
  • Voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Honing kan je combineren met heel wat andere lekkere voedingsmiddelen. Zo is het lekker om een lepeltje honing te gebruiken in een tas thee of melk. Heerlijk als ingrediënt in de keuken, in een frisse vinaigrette of je geitenkaas in de oven afwerken met een streepje honing. Vervang suiker door honing in bijvoorbeeld yoghurt of in het recept om cake te maken. Als dessert is honing op pannenkoeken zeker ook een aanrader! 

Koks gebruiken vaak honing om smaak te geven aan vlees, denk maar aan eend, lam of varkensvlees. Ook bij het bereiden van bepaalde schelpdieren en in het bijzonder kreeft, kan je honing gebruiken om extra smaak te geven.

Conclusie

Honing is een van de oudste voedingsmiddelen ter wereld en ondergaat geen transformatie door de mens. Vermoedelijk liggen goede bacteriën aan de basis van de geneeskrachtige eigenschappen van honing, zoals een aantal soorten lactobacilli en bifidobacteria.  Honing is op de eerste plaats een natuurlijke- en gezonde zoetmaker. Verder kan je de zoete stroop gebruiken als een soort antibioticum en als ontsmettingsmiddel. Tot slot wordt honing ook gezien als een middel om je geheugen in een optimale conditie te houden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…