Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verzorgingsproducten met groene thee

Camille
3 min read

Thee is één van de meest genuttigde dranken wereldwijd. Van alle beschikbare theesoorten geniet groene thee veruit de meeste populariteit. Niet voor niets! Het drinken van dit ‘wonderdrankje’ biedt vele gezondheidsvoordelen, maar er is nog meer mogelijk met groene thee.

Stimulerend

In groene thee komt de stof theïne (cafeïne) voor, dit heeft een licht stimulerend effect op het geheugen en concentratievermogen. Eén kop groene thee bevat gemiddeld 2030 mg theïne. Groene thee bevat ook de stof EGCG dat o.a een gunstige invloed heeft op de vetverbranding.

Huidverzorging

Groene thee is ook goed voor het grootste orgaan van de mens, de huid. Door groene thee te drinken kun je immers van ‘binnenuit’ genieten van de positieve effecten die het heeft op de huid. De grote hoeveelheden antioxidanten die in groene thee voorkomen spelen een belangrijke rol in het voorkomen van schade aan lichaamscellen. Verzorgingsproducten waar groene thee aan is toegevoegd, werken van buiten naar binnen
toe. De stof EGCG heeft op de huid een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Het voorkomt ook huidbeschadiging na blootstelling aan de zon.

Maak het zelf!

Verzorgingsproducten op basis van groene thee kun je gemakkelijk zelf maken. Hiervoor kun je de inhoud van theezakjes gebruiken of groene thee in poedervariant (Matcha). Eén zeer belangrijke tip is om je zelfgemaakte verzorgingsproducten luchtdicht te verpakken, zodat de werkzaamheid van de antioxidanten zo lang mogelijk wordt behouden.

Gezichtsspray met groene thee

Een verkoelende gezichtsspray kun je maken door een pot groene thee te trekken (á 34 minuten). Het brouwsel moet vervolgens vóór gebruik afkoelen tot kamertemperatuur. Giet het in een sprayflacon en bewaar dit in de koelkast. Deze verkoelende gezichtsspray hydrateert en kalmeert de huid vanwege de hoge concentraties theobromine, looizuur en polyphenolen. Jeuk en ontstekingen op de bovenste huidlagen kunnen hier op milde wijze mee worden behandeld. Het is ook ideaal om de huid een oppepper mee te geven na blootstelling aan de zon!

Een gezichtsmasker van groene thee en honing

Meng in een kom de inhoud van één theezakje samen met twee eetlepels honing tot een gelijkmatige pasta. Fijne groene poederthee is hier ook prima geschikt voor. Smeer het in gelijke delen over het gezicht en spoel het na tien minuten af met lauw water. De antibacteriële werking van de groene thee wordt ondersteund door de gelijke eigenschappen van honing (methylglyoxal). Dit masker pakt overmatige talgproductie aan en
verwijdert vuil uit de poriën.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…