Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Touwtjespringen, de leukste manier om af te vallen?

Bram
2 min read

Als jij denkt dat touwtjespringen alleen voor kinderen is dan heb je het goed mis. Touwtjespringen is waanzinnig populair bij vrouwen die willen afvallen. Je verbrandt er per uur maar liefst 1000 calorieën mee! Het is goedkoop, makkelijk te leren en je kan het gewoon thuis doen! Moeten we je nog overtuigen?

Je verbrandt enorm veel calorieën

Touwtjespringen is dé manier om calorieën te verbranden. Het aantal verbrande calorieën kan zelfs oplopen tot 1000 per uur! Hoe sneller je springt, hoe meer je zal verbranden.  Het is dan ook de ultieme manier om af te vallen!

Het is goedkoop

Een springtouw is super goedkoop, het is overal verkrijgbaar en je kan het makkelijk thuis doen. Je moet geen geld geven aan een fitness abonnement of dure lessen. Touwtje springen kan je gewoon thuis, in je eigen woonkamer. Kijk intussen naar je favoriete tv-show en dat uurtje is zo voorbij.

Je kracht en uithoudingsvermogen verbetert

Touwtjespringen is een fantastische cardio- en uithoudingstraining. Je uithouding verbetert aanzienlijk en je traint je been-, bil-, buik- en armspieren. Het is dan ook geen toeval dat touwtjespringen erg populair is bij topsporters en boxers.

Je verhoogt je botdichtheid

Als je springt doe je eigenlijk aan krachttraining, dat is erg goed voor je botten. Je botdichtheid verhoogt en je zal minder kans hebben om iets te breken na een val.

Je kan touwtjespringen spannend maken

Tijdens het touwtjespringen kan je jezelf blijven uitdagen. Achterwaartse sprongen, dubbele sprongen, springen op muziek, heen en weer springen of zelfs het springtouw kruisen. Er zijn duizenden één manieren om touwtjespringen spannend te maken, kijk maar naar hoe kinderen het doen!

Touwtjespringen is verslavend leuk

Dat vooral kinderen graag en veel touwtjespringen is niet verrassend. Het is gewoon superleuk! Je kan er mee afwisselen, samen springtouwen, springen op muziek…. Ben je nog niet overtuigd? Probeer het eens! Wat heb je te verliezen?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…