IMF: ‘Europees herstel hangt af van beteugeling coronavirus’
Het Internationaal Muntfonds (IMF) gaf vandaag een rapport vrij dat optimistischer was dan dat van oktober. De globale economie zal met 5,5 procent groeien...
Inhoud
Een gezond tussendoortje helpt je om op gewicht te blijven. Je voorkomt er hongeraanvallen mee en je kikkert er van op. Maar sommige tussendoortjes worden in de winkel aangeprezen als gezond terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Hier moet je op letten als je een gezond tussendoortje koopt.
De aardbeien yoghurt lijkt een heel gezond tussendoortje. Maar kijk eens op de verpakking? Fruit yoghurts bevatten vaak enorm veel suikers. Je koopt beter gewone magere yoghurt om er zelf fruit aan toe te voegen. Hetzelfde geldt voor vruchtensappen, mueslibars en cornflakes.
Groenten en fruit kan je zoveel eten als je wil. Ook calorierijke groenten en fruit zoals avocado en banaan zijn perfecte gezonden tussendoortjes. Probeer calorierijke gezonde tussendoortjes zoals noten en muesli af te wisselen met caloriearme tussendoortjes.
Het is belangrijk om te letten op het aantal calorieën die op de verpakking staan. Lightproducten bevatten soms een derde minder calorieën in vergelijking met het niet lightproduct. Toch is dit geen reden om allemaal lightproducten te gaan kopen.
In lightproducten zitten veel meer suikers dan vetten. En het zijn net de suikers waar je dikker van wordt. Dus ook al heeft een lightproduct minder calorieën dan een niet lightproduct, ze zijn zeker en vast niet gezonder. En ze zijn dan nog een stuk duurder ook.
Teveel zout in je voeding is niet gezond. Je gaat te veel vocht vasthouden en het is niet goed voor je bloeddruk. Koop daarom nooit gezouten noten maar gewone.
Heb je een caloriearm, ongesuikerd en ongezouten tussendoortje gevonden maar zit het vol kleurstoffen en bewaarmiddelen? Soms zijn natuurlijke producten gewoon het beste. Laat al die voorverpakte troep maar in de rekken liggen. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.
Zelfgemaakt ijsje van bevroren vruchten is misschien wel een heel gezond tussendoortje. Makkelijk mee te nemen is het niet. Koop ook tussendoortjes die makkelijk mee te nemen zijn voor de dagen dat je weinig tijd hebt.
Het Internationaal Muntfonds (IMF) gaf vandaag een rapport vrij dat optimistischer was dan dat van oktober. De globale economie zal met 5,5 procent groeien...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon