Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je elke dag een stuk fruit moet eten

Camille
3 min read

Het is belangrijk dat we goed op onze voeding letten. Het menselijk lichaam heeft vele verschillende voedingsstoffen, vitamines en mineralen nodig om gezond te blijven en goed te kunnen blijven functioneren. Tegenwoordig wordt er extra nadruk gelegd op een gezonde levensstijl a.d.h.v. ontelbare reclames op tv, posters in bushokjes en flyers van sportscholen.

Het lichaam heeft baat bij tenminste één stuk fruit per dag. Fruit is een prima tussendoortje en zit vol met belangrijke vitamines en voedingsstoffen om het menselijk lichaam te onderhouden en weerbaarder te maken.

Een bron van vitamines en belangrijke voedingsstoffen

Fruit zit vol belangrijke voedingsstoffen, mineralen en vitamines die je lichaam gezond houden. Op latere leeftijd zal je lichaam meer van deze vitamines nodig hebben om te kunnen blijven functioneren en het afweersysteem in stand te houden. Een van de belangrijkste vitamines die de meeste fruitsoorten bezitten is vitamine C.

Deze vitamine is van uiterst belang voor het menselijk lichaam. Vitamine C speelt een belangrijke rol in het menselijk immuunsysteem en helpt daarbij in het helingsproces van het menselijk lichaam. Ook bezitten vele fruitsoorten een behoorlijke dosis voedingsvezels die het menselijk lichaam helpen bij de spijsvertering. Fruit bevat een sterke dosis aan mineralen en koolhydraten die het lichaam voorzien van energie.

De beste fruitsoort voor jouw situatie

Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt wordt je eetpatroon een stuk complexer. Je krijgt meer kwaaltjes en de kans wordt groter dat je meer medicijnen moet innemen. Er zijn dan bepaalde gerechten of voedingsstoffen die je niet meer of in ieder geval veel minder mag eten. Suiker bijvoorbeeld! Dit zorgt ervoor dat veel mensen een stuk fruit links laten liggen, aangezien veel fruitsoorten een behoorlijke dosis glucose bevatten. Onterecht natuurlijk… Naast suiker bevat fruit ook heel wat waardevolle nutriënten. Daarbij zijn er gelukkig ook fruitsoorten die een lagere dosis aan suikers bevatten.

  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Blauwe bessen
  • Braambessen
  • Appel
  • Perzik
  • Pompelmoes

Waarom je elke dag een stuk fruit moet eten

Fruitsoorten zitten vol met cruciale vitamines, mineralen, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen die je lichaam gezond, weerbaar en sterk houden. Zeker op latere leeftijd is het belangrijk om veel van deze stoffen tot je te nemen. Indien je medische situatie wat complex is kun je een arts raadplegen om te kijken welk stuk fruit geschikt is voor jouw situatie.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…