Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat je penis onthult over je levensverwachting

Bram
2 min read

Wil jij weten hoe lang je zal leven? het loont de moeite om eens aandachtig naar je penis te kijken. Nieuw onderzoek bevestigt dat je penis meer antwoorden kan geven dan je zou denken.

Erectiestoornissen

Erectiestoornissen zijn niet alleen enorm vervelend, ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je minder lang leeft. Volgens baanbrekend onderzoek zouden mannen die een erectiestoornis hebben zelfs 70% meer kans hebben om vroegtijdig te overlijden. Als je moeite hebt om een erectie te krijgen kan dat betekenen dat je een hartprobleem hebt.

Hoe kleiner je penis, hoe hoger je levensverwachting?

Sommige onderzoekers denken dat mannen die een grotere penis hebben minder lang leven dan mannen die een kleinere penis hebben. Mannen met een grotere penis hebben vaak een hoger testosteron gehalte in hun lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat ze agressiever zijn en meer risicovol gedrag vertonen. Mannen leven langer als ze een lager testosterongehalte hebben, vaak hebben deze mannen ook een kleinere penis.

Minder testosteron

Het testosteron niveau in je lichaam zou bovendien een actieve rol kunnen spelen in je levensverwachting. Vrouwen leven gemiddeld 5 tot 7 jaar langer dan mannen. Mannen met een kleinere penis hebben minder testosteron in hun lichaam. Hierdoor zouden ze, net als vrouwen, een hogere levensverwachting hebben. Er is echter nog meer onderzoek nodig om deze theorie te bevestigen.

Er is ook goed nieuws

Aan het testosterongehalte in je lichaam kan je niet veel veranderen. Maar erectiestoornissen kan je weldegelijk voorkomen én genezen. De bloedvaten in je penis hebben een omtrek van slechts twee millimeter. Slechte eetgewoonten, weinig beweging of roken kunnen je bloedvaten blokkeren. Als je bloedvaten ongezond zijn zal je dat als eerste merken aan je penis. Het zal bijvoorbeeld moeilijker worden om een erectie te krijgen. Als je dan niet gezonder gaat leven zullen ook je bloedvaten rondom je hart aangetast worden, met een hartaanval of plotse dood tot gevolg. Heb jij last van erectieproblemen? Ga dan langs bij je dokter en verander je levensstijl!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…