Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het haar van mannen: Verzorging en tips

Olivier
3 min read

Een belangrijke factor die jouw eerste indruk bij een andere persoon bepaalt, is je haar. Hoe je haar gestyled is, hoe het eruit ziet en hoe het bij de rest van je voorkomen past is erg belangrijk bij het bepalen van een eerste indruk. Wil je een goede indruk achterlaten, bijvoorbeeld bij een sollicitatie of een date, zorg er dan altijd voor dat je haar goed zit. Maar wat wil dit precies zeggen? Dat lees je in dit artikel.

Mooi haar is schoon haar

Of je nu gel of wax gebruikt of helemaal geen haarproducten gebruikt, als je haar niet schoon is zie je dit direct. Het is logisch dat je haar er anders uit ziet als je een handje gel in je haar doet, maar als je haar echt vies en vet is zie je dit ook met gel in je haar. Het verschil tussen schoon haar en vies, vettig haar zie je meteen, dus het is belangrijk om je haar altijd schoon te houden. Vies, vettig haar geeft namelijk de indruk dat je jezelf niet goed verzorgt en het simpelweg niet zo nauw neemt met uiterlijke verzorging. Omdat dit absoluut niet de indruk is die je achter wil laten bij jouw gesprekspartner, is het belangrijk om je haar altijd schoon te houden. Zie je dat je haar vet wordt, was het dan ook diezelfde dag nog. Gebruik je gel of wax, dan dien je je haar mogelijk nog vaker te wassen. 

Mooi haar heeft zorg nodig

Als je echt wil dat je kapsel goed zit bij een sollicitatie of date of als je altijd goed verzorgd door het leven wil gaan, dien je er rekening mee te houden dat een mooi kapsel tijd nodig heeft. Zelfs de meest nonchalante kapsels hebben ten minste enkele minuten voor de spiegel nodig, dus neem deze tijd ook. Neem je de tijd niet om je haar goed te doen, dan ziet je kapsel er al meteen minder geslaagd uit en is je eerste indruk bijna automatisch ook minder positief.

Een goed kapsel past bij je gezicht

Als je naar de kapper gaat om je haar te laten knippen, kijkt de kapper altijd naar de vorm van je hoofd en hoe je gezicht eruit ziet. Dit komt omdat je haar altijd goed bij je gezicht moet passen, wil een kapsel slagen. Ben je toe aan een nieuw kapsel, bekijk dan altijd eerst of dit kapsel bij de vorm van je hoofd en je gezicht past. Om advies te krijgen over kapsels die goed bij jouw hoofd en gezicht passen, kun je naar een kapper of kapster gaan. 

Een goed kapsel past bij jouw persoonlijke stijl

Een goede eerste indruk wordt niet alleen gevormd door een persoonlijke look, maar ook door een look die compleet is. Dat wil zeggen dat jouw kapsel bij je kledingstijl en persoonlijkheid past en dat het niet vloekt met elkaar. Misschien is jouw persoonlijke smaak niet per definitie ook de smaak van anderen, maar als je alles goed met elkaar weer te combineren tot één stijl is het alsnog mogelijk om een goede indruk achter laten. Houd daarom altijd vast aan je persoonlijke smaak en stijl en zorg ervoor dat er een duidelijk geheel ontstaat. Op deze manier is de eerste indruk die je achterlaat niet alleen goed, maar laat je bovendien direct zien wat voor persoon je bent.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…