Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe je als man optimaal verzorgen?

Olivier
4 min read

Hoewel mannen een andere lichamelijke verzorging nodig hebben dan vrouwen, is het ook zeker voor mannen belangrijk om zich goed te verzorgen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een eerste indruk in slechts zeven seconden gemaakt wordt en als deze eenmaal gemaakt is, je ongeveer 40 minuten nodig hebt om een slechte eerste indruk ongedaan te maken.

Het klinkt misschien wat hard, maar een eerste indruk wordt voornamelijk bepaald door de mate waarin iemand er zelfverzekerd en verzorgd uit ziet. Dit maakt een goede lichamelijke verzorging voor mannen dan ook zeker belangrijk, zoals dit ook voor vrouwen belangrijk is. Daar komt nog bij dat een goede lichamelijke verzorging niet alleen anderen een positiever beeld geeft over jou als persoon, maar dat je je ook waarschijnlijk beter over jezelf voelt als je er verzorgt uit ziet. Kies daarom altijd voor een goede uiterlijke verzorging en je merkt al snel dat je leven een stuk gemakkelijker en leuker wordt.

Maar wat moet je als man precies verzorgen om er netjes en verzorgd uit te zien? Dat lees je op deze pagina.

Het kapsel

Een eerste element van een goede lichamelijke verzorging, is een net en verzorgd kapsel. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw kapsel goed bij je persoonlijkheid past, maar houd er ook rekening mee dat je kapsel er representatief en verzorgd uit moet zien. Een simpele stap bij het verzorgen van je haar voor een verzorgde uitstraling, is het regelmatig wassen van je haar. Zeker als je regelmatig vette haarproducten gebruikt zoals gel en wax, is het zeker aan te raden om je haar goed schoon te houden. Vet haar voelt namelijk niet alleen onprettig voor jezelf, maar ziet er ook vies en onverzorgd uit.

De huid

Naast je kapsel, is het ook belangrijk om je huid goed te verzorgen. Een grauwe, vermoeide of vieze huid zorgt ervoor dat je er in één oogopslag veel minder verzorgd uit ziet dan wanneer je jouw huid goed verzorgt. Maak daarom je huid goed schoon met water en verzorg je huid eventueel met speciale middeltjes.

Het gezichtshaar

Onder het gezichtshaar valt uiteraard de baard, maar ook de wenkbrauwen. Waar je bij het verzorgen van het gezichtshaar op moet letten, is dat het haar geen eigen leven gaat leiden. Dit wil zeggen dat je jouw baard netjes bijhoudt en binnen de perken houdt en dat je jouw wenkbrauwen zo verzorgt dat deze niet aan elkaar groeien. Het op de juiste manier scheren of trimmen van een baard en het op de juiste manier bijhouden van de wenkbrauwen is erg belangrijk voor een goede uiterlijke verzorging.

De kleding

Ook de kleding is erg belangrijk bij het nastreven van een goede uiterlijke verzorging. Welke kleding je draagt is natuurlijk geheel aan jou, maar houd er wel rekening mee dat je kleding altijd schoon is en geen gaten heeft. Een t-shirt vol vlekken en gaten ziet er heel anders uit dan hetzelfde t-shirt zonder enige vlekken of gaten.

De nagels

Helaas vergeten veel mannen de nagels te verzorgen. Dit resulteert in lange nagels met vieze randen, die er erg onverzorgd en vies uit zien. Vooral vrouwen gruwelen van vieze, onverzorgde nagels bij mannen. Verzorg je nagels daarom regelmatig en je ziet er meteen een stuk frisser en schoner uit. Dit wil overigens niet zeggen dat je een manicure moet nemen, maar wel dat je jouw nagels regelmatig moet knippen en schoon moet maken als deze vies zijn.

De lichaamsgeur

Ook niet onbelangrijk is de geur die je met je meebrengt. Heb je een vieze lichaamsgeur, dan is de kans klein dat je wordt aangenomen bij een sollicitatie of een succesvolle date hebt. Je kunt jouw geur gemakkelijk verbeteren door iedere ochtend deodorant te gebruiken en wellicht en klein beetje parfum op te spuiten. Na het scheren kun je after shave gebruiken om ervoor te zorgen dat je lekker ruikt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…