Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo blijf je gemotiveerd om af te vallen

Anja
2 min read

Een dieet volgen is vaak een hele opgave. En in alle beschrijvingen van diëten kom je op een zeker moment wel de zin tegen “dit dieet is een kwestie van volhouden, je zult pas op de langere termijn goed resultaat zien”. Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat, dat volhouden?

Een dieet volgen als je een gezin hebt

Een dieet volgen wanneer je samen woont met een gezin is het lastigst. Zij mogen wel “alles” eten, en jij moet alle lekkere dingen laten staan. Je kunt aan je partner en kinderen vragen of ze ook een beetje willen minderen. Want ook al zijn zij geen dieet aan het volgen, ook voor hen is die zak chips of die reep chocola niet gezond. Wanneer je je gezinsleden kunt motiveren ook minder te snoepen en gezonder te leven maakt dat het volgen van je dieet voor jou gemakkelijker.

Zoek een dieetmaatje

Wil je serieus gaan afvallen dan is het een goede motivatie om een dieetmaatje te vinden. Zo kunnen jullie elkaar steunen en samen leuke dingen doen. Gaan jullie een terrasje pikken dan neem je allebei een glas mineraalwater, en niet de één een glas wijn. En gaan jullie samen lunchen dan kies je beiden voor een gezonde salade en niet één van de twee voor een bord friet.

Beloon jezelf

Stel doelen voor jezelf, bij voorbeeld het aantal kilo’s dat je bent afgevallen of een daling van x procent van je vetpercentage. Wanneer je dit doel hebt gehaald wacht er een beloning. En die beloning is natuurlijk geen zak chips, maar een bezoek aan de bioscoop, een nieuwe broek of een dagje sauna. Zo heb je iets om naar uit te kijken en dit kan je sterken in je motivatie om je dieet vol te houden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…