Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo krijg je vieze geurtjes uit je sportkleren

Bram
3 min read

Na een intensieve sport sessie kunnen er nare geurtjes in je kleding gaan zitten. Opgedroogd zweet ruikt nu eenmaal niet fris. Soms blijven deze vieze geurtjes meerdere wasbeurten in je kleren zitten. Hieronder 7 tips hoe je vieze geurtjes uit je sportkleren krijgt!

1. Geen wasverzachter

Gebruik geen wasverzachter wanneer je je sportkleding wast. Je zou misschien denken dat de kleding hier lekker van gaat ruiken, maar het tegenovergestelde is waar. Je kleding gaat er juist meer door stinken en naast dat gaat ook de ‘stretch’ sneller uit je kleren.

2. Was je kleding meteen na het sporten

Kom je net uit de sportschool en zijn je kleren doorweekt van het zweet? Stop deze dan meteen in de wasmachine. Zo zorg je ervoor dat de vieze geurtjes geen tijd hebben om in je kleren te trekken.

Kleding meteen na het sporten een handwas geven kan helpen

3. In de vriezer

Ben je vergeten je vieze sportkleding in de wasmachine te stoppen? Stop deze dan in een plastic tasje en leg deze in de vriezer. De vrieskou zal de stank vernietigen.

4. Azijn

Azijn werkt goed tegen vieze luchtjes. Doordrenk je vies ruikende kleding in een laagje azijn voordat je ze in de wasmachine stopt. Zo verdwijnen de geurtjes en blijft de kleur van je kleding mooi.

5. Laat je kleding drogen

Een droger is handig wanneer je in tijdsnood zit. Voor het verwijderen van vieze geurtjes is het echter beter om je kleding buiten in de frisse lucht op te hangen.

6. Citroen

Naast azijn is citroen een anders middel dat bacteriën aanpakt. Knijp het sap van een citroen uit in je wasmachine en was je vieze kleren.

7. Soda

Doe je kleding in een emmer warm water met aardig wat soda erin. Laat de kleding een nachtje weken in dit mengsel. De volgende dag draai je een was en je kleding ruikt weer fris!

Of is het je wasmachine zelf die zo stinkt? Hoe verwijder je stank uit een wasmachine?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…