Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom IEDEREEN een zus moet hebben

Bram
5 min read

1.Ze staat altijd klaar

Wat er ook gebeurt zussen zijn er altijd en steunen elkaar door dik en dun. Vaak zullen zussen er niet eens eerst nadenken voordat ze de helpende hand of een troostende schouder bieden. Geen lastige vragen stellen maar gewoon de hulp bieden die op een bepaald moment het meest nodig is. Bij je zus kun je altijd terecht omdat je weet dat je haar door en door kunt vertrouwen.

2.Onvoorwaardelijke liefde

Zussen hebben in de regel een speciale band. Het zal dan meestal ook niet meevallen om een wig te drijven tussen zussen, zelfs niet door boze of jaloerse partners of vriendinnen. De liefde van je zus is immers onvoorwaardelijk wat je ook doet. Aan het houden van zullen door je zus nooit bepaalde voorwaarden of eisen worden gesteld. De band die zussen meestal hebben is sterk, zelfs wanneer ze niet bij elkaar in de buurt wonen zal er niemand in staat zijn hun speciale relatie in de war te sturen.

3.Beste vriendin

Zussen groeien samen op en weten vrijwel alles van elkaar en delen vaak hun diepste geheimen. Je weet namelijk altijd wat je aan je zus hebt en dat is bij een vriendinnen soms niet altijd even duidelijk. Je zus zal dan ook ten alle tijden achter je blijven staan en je niet verraden. Elk geheim zal bij haar dan ook volkomen veilig zijn. Je kunt met je zus bepaalde dingen bespreken die je liever niet met je ouders of vriendinnen deelt.

4.Jezelf kunnen zijn

Met je zus ben je opgegroeid en daarom weet ze precies hoe je in elkaar zit. Voor haar hoef je je dus niet anders of beter voor te doen dan je bent. Je zus zal toch wel onvoorwaardelijk van je houden. Je zus kent je zo goed dat ze je bovendien direct door zal hebben als je je anders voor wilt doen dan je in werkelijkheid bent. Verdriet of verliefdheid verbergen heeft dan ook vaak weinig zin, je zus zal immers snel genoeg merken dat er iets aan de hand is.

5.Herinneringen maken en ophalen

Doordat je met je zus opgroeit maak je samen herinneringen waar je later eveneens samen op terug kunt kijken. Bij mooie herinneringen kun hier dan samen om lachen, terwijl trieste gebeurtenissen een reden kunnen zijn om samen te huilen en deze zo te verwerken. Alleen met je zus heb je dingen meegemaakt die je met anderen niet kunt of wilt delen. Samen met je zus herinneringen ophalen betekent dan ook vaak genoeg hebben aan een half woord om elkaar volledig te begrijpen.

6.Onenigheid wordt snel bijgelegd

Natuurlijk ben je het niet altijd eens met je zus en kan er wel eens een onenigheid ontstaan. In de meeste gevallen kun je om een dergelijke onenigheid al snel samen lachen. Boos blijven op je zus is namelijk erg moeilijk omdat je, net zoals zij van jou, zielsveel houdt. De liefde van en voor je zus zal dan ook in de meeste gevallen winnen van een meningsverschil.

7.Beetje gek

Samen met je zus kun je soms even lekker gek doen. Zonder schaamte of terughoudendheid kun je even helemaal uit je bol gaan. Doordat je zus je zo goed kent zal ze hier niet vreemd van staan te kijken en soms zelfs lekker met je meedoen. Je zus zal zich zeker niet schamen voor een beetje gek gedrag omdat ze je graag gelukkig en volkomen jezelf ziet zijn.

8.Schouderklopjes en aanmoedigingen

Je zus zal je zeker een schouderklopje geven als je iets hebt gepresteerd. Op het moment dat iets je juist wat minder goed afgaat zal zij er bovendien zijn om je aan te moedigen om door te gaan. Samen met je zus je doel behalen is om die reden veel gemakkelijker dan wanneer je dit in je eentje zou moeten doen. Je zus kent je immers door en door en weet waar je toe in staat bent, zelfs als je zelf even twijfelt aan je eigen kunnen.

9.Liefde verwatert niet

Zodra je bepaalde mensen een poosje niet meer hebt gezien of gesproken, dan kan een contact aanvoelen als onwennig en vreemd. Bij je zus zal dit echter totaal niet aan de orde zijn. De band met haar zal namelijk altijd hetzelfde blijven, ook al is er een langere periode geen contact geweest. De band met je zus zal ervoor zorgen dat je je bij haar altijd op je gemak kunt voelen.

10.Zorgzaamheid

In moeilijke tijden zal je zus er altijd zijn om je te helpen, je bij te staan en zelfs voor je te zorgen als dat nodig is. Ze zal je niet aan je lot overlaten of je in de kou laten staan. Vaak zal ze zich in allerlei bochten wringen om je te kunnen bijstaan en je de nodige hulp te bieden. Bij je zus zul je altijd een plekje vinden om te schuilen in moeilijke tijden. Bij haar kun je dag en nacht aankloppen zonder dat je je bezwaard hoeft te voelen. Zou je geen beroep op haar doen dan zou je zus zich waarschijnlijk zelfs beledigd of gepasseerd voelen

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…