Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om cellulite de baas te zijn

Camille
3 min read

Cellulite wordt ook wel een sinaasappelhuidje genoemd en is een vervelend schoonheidsprobleempje waarbij je te maken hebt met putjes in de huid. Veel mensen die met cellulite rondlopen, hebben last van putjes in de huid van de benen en de billen en vinden dit er echt ontsierend uit zien. Heb jij ook last van cellulite en wil je de putjes in je huid zo veel mogelijk verminderen? Lees dan op deze pagina welke tien tips je hiervoor kunt gebruiken.

Tip 1: gezond gewicht

Probeer op een gezond lichaamsgewicht te komen. Vrouwen met overgewicht hebben meer last van cellulite dan vrouwen met een gezond gewicht.

Tip 2: drink veel water

Door meer water te drinken, worden de putjes minder.

Tip 3: minder suiker

Door minder suiker te eten, krijg je jouw gewicht beter onder controle en dit is goed voor de putjes in je benen en billen. Neem minder frisdranken, sappen en ander suikerhoudende producten en je valt vanzelf af.

Tip 4: minder vet

Van suiker word je niet alleen dikker, maar van vet ook. Door minder vet te eten, krijg je een gezonder gewicht en minder last van cellulite.

Tip 5: eet zo min mogelijk zout

Zout houdt water namelijk vast en dit verergert de putjes in je huid juist. Haal het zoutvaatje voor goed van tafel af en doe ook geen extra zout bij de maaltijden bij het koken.

Tip 6: gezond voedingspatroon

Neem alle benodigde voedingsstoffen als vitaminen en mineralen in om een gezond gewicht te krijgen en je lichaam optimaal te laten functioneren, voor minder putjes in de huid.

Tip 7: koud water

Maak er een gewoonte van om na het badderen of douchen het lichaam even af te spoelen met koud water. Je lichaam verhoogt op dit koude water door de bloedsomloop te verhogen, wat betekent dat de lymfeactiviteit en de stofwisseling verhoogt en je minder cellulite krijgt.

Tip 8: sport

Sport regelmatig, want ook dit is goed voor het gewichtsverlies en het verminderen van de cellulite. Je hoeft geen topsport te beoefenen, maar het is wel goed om iedere dag een half uurtje te bewegen. Je kunt gaan fietsen of hardlopen, maar je kunt ook gewoon een stukje gaan wandelen.

Tip 9: stop met roken

Stimuleer de bloeddoorstroming door te strakke kleding te vermijden en te stoppen met roken. Je zou het niet verwachten, maar ook het dragen van te strakke kleding en het roken van sigaretten draagt bij aan het vormen van de putjes in je benen en billen.

Tip 10: reinigingskuur

Doe eens een complete reinigingskuur voor het lichaam, om de natuurlijke reiniging van afvalstoffen in het lichaam te ondersteunen en de putjes in de huid op deze manier te verminderen.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…