Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

15 dingen die je herkent als je lief een ochtendmens is (en jij niet)

Bram
7 min read

1. Ochtend heeft een eigen betekenis

Voor zowel je partner als voor jou heeft de term ochtend een volkomen andere betekenis. Voor je lief zal de ochtend bijvoorbeeld een aantal uren eerder beginnen dan die van jou. Dit betekent in de regel ook dat de andere dagdelen hierdoor wat opschuiven. Aan het einde van de avond blaak je dan ook nog van de energie, terwijl je lief al uitgesteld voor de televisie, of zelfs al op bed ligt.

2. Verschillende ideeën over uitslapen

Uitslapen heeft voor jou en je partner een totaal andere betekenis. Voor je lief zal uitslapen bijvoorbeeld inhouden dat de wekker op acht uur ’s ochtends wordt gezet. Voor jou echter bestaat er geen wektijd als je uit wilt slapen. Je rolt dan ook zonder problemen ergens in de middag wel uit je bed.

3. Snoozen no way

De snooze-functie van je wekker is er één waar je veelvuldig gebruik van maakt. Heerlijk als je nog even wilt doezelen voordat je echt opstaat. Vaak echter snooze je wel drie, vier of veel meer keren voordat je eindelijk je benen over de rand van je bed wilt slingeren. Je lief echter staat al naast zijn bed voordat de wekker is afgegaan. De snooze-functie is bij hem, of haar, dan ook helemaal niet nodig. Wanneer de wekker gaat, sta je immers op. Zo simpel is dat.

4. In paniek ontwaken

Op die uitzonderlijke dagen dat je lief dan toch een keer uitslaapt, wordt hij, of zij, vaak in paniek wakker. Na het zien van de wekker wordt deze paniek echter nog groter omdat je lief werkelijk geen idee had dat het al zo laat is. Wanneer je zelf echter een blik op je wekker werpt, wil je je absoluut nog een keertje omdraaien. Het is immers pas half tien in de ochtend.

5. Vroeg op reis

Een vakantie door je lief laten boeken, betekent doorgaans dat je extreem vroeg je bed uit moet. Bij voorkeur zal je vriend(in) een supervroege vlucht boeken waardoor je op de meest onmenselijke tijden op het vliegveld moet verschijnen. En veel erger nog dat je vrijwel direct nadat je bent gaan slapen weer je bed uitgetrommeld wordt. Bovendien zal je lief zelfs als je op de reisbestemming aan zijn gekomen er niet over piekeren om uit te slapen. Terwijl jij je jetlag probeert te overleven wil je lief alleen maar zoveel mogelijk dingen ondernemen. Om alles te kunnen doen wat er op zijn, of haar bucketlist staat, moet je echter wel elke dag vroeg uit de veren.

6.Leven in andere tijdzones

Wanneer je een relatie hebt met een ochtendmens dan leef je eigenlijk in twee verschillende tijdzones. Je lief staat namelijk vroeg op, terwijl jij nog heerlijk ligt te slapen. En aan het einde van de dag ben jij nog volop actief en ligt je lief al vroeg onder de wol omdat hij, of zij, er al een drukke dag op heeft zitten. Vaak zelfs gaat je lief al slapen als jouw dag nog maar goed en wel begonnen is. Samen naar dat feestje gaan, zit er dan ook meestal niet in.

7. Tijd voor jezelf

Wanneer je lief een echt ochtendmens is dan hebben jullie beide wel extra tijd voor jezelf. Je lief aan het begin van de dag en jij in de avonduren. Toch heeft dit ook een keerzijde want je lief zal al weer vroeg wakker zijn, voor jou voelt dat daarentegen als midden in de nacht. Het is per slot van rekening pas zes uur als je vriend(in) weer uit bed stapt.

8. De vrolijkheid zelve

Bij het opstaan heeft je lief vrijwel altijd goede zin. Voor jou is dit onbegrijpelijk want zelfs als je pas ’s middags je bed uitrolt, ben je vaak het eerste uur nog niet te genieten. Je lief is echter niet alleen enorm vrolijk bij het ontwaken, ook heeft zijn, of haar, uiterlijk niets te lijden gehad onder de nachtrust en het vroege opstaan. Je lief ziet er dan ook altijd uit om door een ringetje te halen op de vroege ochtend.

9. Vol energie

Een ander punt waar je je behoorlijk over kunt verbazen is de hoeveelheid energie die je lief heeft als hij, of zij, vroeg opstaat. Je hebt werkelijk geen idee waar al deze energie vandaan komt. Zelf voel je je namelijk nog lusteloos als je aan het einde van de ochtend je ogen voor het eerst open doet. Je lief heeft zelfs zoveel energie dat het je niet lukt om hem, of haar, langer bij je in bed te houden.

10. Blijven slapen

Je lief maakt er echter geen enkel probleem van als je nog een paar uurtjes wilt blijven slapen. Uiteraard heeft hij, of zij, wel van tevoren herhaaldelijk aan je gevraagd of je toch niet liever samen opstaat om leuke dingen te gaan doen. Je moet er echter niet aan denken om zo vroeg op de dag al actief te zijn. Je bent nu eenmaal geen ochtendmens zoals je lief en dat moet hij, of zij, maar accepteren.

11. Afgewerkte to do list

Doordat je lief elke dag weer erg vroeg opstaat, terwijl jij nog even in dromenland vertoeft, heeft hij of zij een heleboel dingen al gedaan. Op het moment dat je zelf opstaat, is deze lijst dan ook al een behoorlijk stuk korter geworden. Je lief blijkt dan ook enorm productief te zijn geweest. Je zou je er bijna schuldig om gaan voelen, maar helaas ben je nu eenmaal geen ochtendmens. Die klusjes had je dan ook best zelf willen doen, maar dan wat later op de dag.

12. Honderduit babbelen

Nadat je je slaperige hoofd tegen het einde van de ochtend hebt laten zien, zal je lief je enthousiast vertellen wat hij of zij allemaal al heeft gedaan. Samen met de hond is er al een lange wandeling gemaakt en ook de huishoudelijke klusjes zijn bijna allemaal al gedaan. Kortom: je lief vertelt honderduit over alles wat er gebeurd is terwijl je nog sliep. De dag van je lief is dan ook al een aantal uren ouder dan die van jou.

13. Ontbijt op bed

Met een beetje geluk heeft je lief eraan gedacht om een ontbijtje voor je te maken. Doordat hij, of zij, al vroeg uit de veren was, heeft je vriend(in) namelijk vast wel tijd gehad om even langs de bakker te gaan voor verse broodjes. Een ontbijtje op bed zou dan ook erg attent zijn. Na samen ontbeten te hebben, wil je uiteraard nog wel een paar uurtjes slapen omdat je anders de rest van de dag moe en onvoldoende uitgerust bent. Het zal je dan bij alles aan voldoende energie ontbreken om erg actief te zijn.

14. Ontbijt van jou is lunch voor je lief

Indien je lief al boodschappen heeft gedaan dan zullen de gekochte broodjes vaak al wat minder vers zijn. Jou ontbijt staat immers gelijk aan zijn, of haar, lunch. Je lief loopt duidelijk voor op jou als het gaat om de beleving van de dagen. Je hebt echter geen idee hoe je jullie persoonlijke klokken ooit gelijk zou kunnen zetten.

15.  Lastig afspraken plannen

Omdat de dagindeling van jou en je lief enorm veel van elkaar verschillen, zal het niet meevallen om een goede planning te maken. Op het moment dat jij nog ligt te slapen, zal je lief al druk bezig zijn met van alles en nog wat. Daarentegen ben je nog klaarwakker en zelfs nog in de stemming voor wat vermaak, als je vriend(in) al gapend op de bank zit. Een avondje samen op stap zit er om die reden dan ook maar sporadisch in. Na een stapavondje met vriendinnen is het je zelf al overkomen dat je lief alweer fris en fruitig op je zat te wachten met ontbijt. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…