Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 heerlijke hoofdmassages in de kijker

4 min read

Wie kent niet dat gevoel dat je hoofd boordevol zit; gedachten, emoties, opgehoopte stress. Het lijkt wel alsof je hoofd op springen staat! Je concentratie gaat achteruit en je hebt nergens meer energie voor. Vaak zul je automatisch met je handen naar je hoofd gaan; je wrijft door je ogen, door je gezicht of je masseert je slapen. Wat als je je nu eens overgeeft aan de handen van een professionele massagetherapeut voor een heerlijke hoofdmassage? De Wellness Academie zet graag 3 heerlijke hoofdmassages in de kijker!

De Chinese hoofd- nek- & schoudermassage

Deze unieke massage vormt een onderdeel van de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunst. De Chinese hoofd- nek- en schoudermassage is een drukpuntmassage. Tijdens deze massage voert de therapeut vingerdruk uit op de acupunten (drukpunten) en meridianen (energiebanen) op het hoofd, in de nek en op de schouders. Dit met het doel om Qi te beïnvloeden. Qi wordt vaak vertaald met ‘levenskracht’ of ‘levensenergie’. Qi staat voor het leven in al zijn vormen; gevoelens, gedachten, weefsels, bloed en inwendige en uitwendige expressie. Het doel van de massage is dan ook om al deze facetten in harmonie te brengen. Het is een energetische massage die op het hele lichaam en de geest inwerkt. Meer weten? Zie hier de Cursus Chinese hoofd- nek- & schoudermassage.

De Japanse gezichtsmassage Ko Bi Do

Ook de Japanse gezichtsmassage, ook wel Ko Bi Do massage genoemd, is gericht op het behandelen van de acupunten en meridianen. De nadruk ligt in tegenstelling tot de Chinese hoofd- nek- en schoudermassage iets meer op het gezicht. De oppervlakkige gezichtshuid, de diepere huid in het gezicht en de gelaatspieren worden uitgebreid behandeld. Deze massage wordt daarom ook wel een ‘natuurlijke facelift’ genoemd, omdat het wordt ingezet om de tekenen van het ouder worden te verminderen. Naast het gezicht, wordt ook de nek en het hoofd gemasseerd. Er worden zowel drukpunttechnieken als zachte manuele lymfedrainage technieken gebruikt. Het hogere doel van deze massage is om je op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau in balans te brengen. Niet alleen fijn om te ondergaan, maar ook om te geven. Zie hier de Cursus Japanse gezichtsmassage Ko Bi Do.

De Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage heeft zijn wortels in de meer dan 4000 jaar oude Indiase ayurvedische geneeswijze. Desalniettemin is deze massage bij uitstek geschikt voor het verzachten van moderne westerse klachten; stress, spanningshoofdpijnen, slapeloosheid en stijfheid in schouders en nek. Bij het geven van de massage is er aandacht voor de bovenste drie chakra’s, die als belangrijke energiecentra dienen van ons lichaam. Spanningen kunnen zich hier gemakkelijk ophopen. Dat uit zich in bovenstaande klachten. Er wordt bij deze massage gebruikgemaakt van heerlijk geurende en helende ayurvedische olie. Daar de Japanse gezichtsmassage veel kan betekenen voor het verbeteren van je gezichtshuid, kan de Indiase hoofdmassage een goede behandeling zijn voor het bevorderen van de gezondheid van je haar. Je leert er alles over in de Cursus Indiase hoofdmassage.

Kortom, 3 heerlijk ontspannende hoofdmassages met elk daarbij ook nog hun eigen specifieke toepassingen. Een voordeel van een hoofdmassage is dat het een laagdrempelige massage is. Je hoeft er niet voor uit de kleren. Tijd om stress en zorgen los te laten, om energie bij te tanken, tijd voor een momentje van comfort en welbehagen? Dan zijn deze hoofdmassages een goede opfrissing voor lichaam en geest!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…