Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 levenslessen die je leerde van je papa

Anja
2 min read

Hoe ben jij de persoon geworden die je nu bent? Doorheen je leven leer je voortdurend. Je leert van verschillende hoeken en kanten nieuwe dingen bij: je familie, je vrienden, je werk, je collega's, … Het meeste heb je waarschijnlijk van huis uit meegekregen. Als kind leer je hoe je het best de eerste stapjes op deze wereldbol moet nemen. Ouders hebben de meeste kans om het gedrag van hun kind bij te sturen en nieuw gedrag aan te leren. We bespraken eerder de 3 levenslessen die je van mama leerde, maar welke 3 levenslessen leerde jij nu van je vader?

1. Barbecueën

In de meeste gezinnen is de vader dé ‘barbecue chef’. Hoe steek je de barbecue aan aan? Hoe bak je het best bepaalde stukken vlees? Wat is de beste manier om het vlees te kruiden? Allemaal dingen die je van je vader leerde.

2. Voor jezelf opkomen

Hoe verdedig je jezelf? Vaders zijn vaak goed in hun mannetje staan. Je vader leert je om voor jezelf op te komen in verschillende situaties. Een sollicitatiegesprek, een presentatie, een ruzie, noem maar op.

3. Wees loyaal

Je vader leert je dat je je vrienden moet steunen door dik en dun. Je vader vertelt je dingen zoals: “laat je vrienden nooit in de steek” “je kunt beter 5 goede vrienden hebben dan 200 vrienden op Facebook”.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…