Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 redenen om elke morgen havermout te eten

Bram
3 min read

Havermout is weer helemaal in. Het is makkelijk klaar te maken en superlekker. Wist jij dat haver ook supergezond is? Hier zijn 7 redenen om elke dag haver te eten.

1. Van havermout word je slank

Havermout mag dan wel veel koolhydraten bevatten, het heeft heel weinig calorieën. In een kommetje havermout (gemaakt met 3 soeplepels haver en water) zitten slechts 110 calorieën! Haver geeft ook heel langzaam energie vrij waardoor je langer een voldaan gevoel hebt.

2. Havermout is gezonder dan brood

Haver is niet alleen caloriearmer dan brood, het bevat geen gluten. Het is dus een goede keuze voor mensen die moeilijk gluten kunnen verteren.

3. Je kan havermout snel klaarmaken

Het duurt echt niet lang om havermout te maken. Giet wat water of melk in een pannetje, roer er een paar lepels haver door en 5 minuten later is het klaar. Als je de havermout een beetje laat afkoelen zal de pap dikker worden waardoor je sneller een verzadigd gevoel krijgt. Je kan ook wat stukjes appel, cacao, kaneel, honing of fruit toevoegen.

4. Havermout verlaagt je cholesterol

Haver verlaagt actief de cholesterol in je lichaam. Een kommetje haver per dag zou zelfs even goed zijn voor je cholesterol als een uurtje gaan joggen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet meer moet sporten!

5. In havermout zitten antioxidanten

Havermout zit boordevol antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Door haver te eten krijgen ziekten geen kans en krijg je minder ontstekingen in je lichaam.

6. Je kan eindeloos variëren met havermout

Als je elke morgen hetzelfde eet zal dat na een tijdje erg saai worden. Gelukkig kan je met havermout eindeloos variëren. Voeg een banaan in stukjes, appeltjes met kaneel, een handvol blauwe bessen, gedroogde abrikoosjes of gehakte noten toe. Wil je eens extra genieten? Roer dan een klein lepeltje kokosolie en cacaopoeder door je haver. Met havermout kan je echt alle kanten uit!

7. Haver onderdrukt je hongergevoel

Haver bestaat uit vezels die opzwellen in je maag, daarom heb je langer een ‘vol’ gevoel. Als je ’s morgens haver eet zal je gedurende de dag minder zin hebben om te snoepen. De koolhydraten die in haver zitten worden traag door je lichaam opgenomen. Er zal geen snelle piek in je bloedsuikerspiegel ontstaan en dat is goed voor je energie en vitaliteit. Heb je diabetes? Dan is haver extra gezond voor jou! Haver zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel mooi in balans blijft doorheen de dag.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…