Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 manieren om snel veel vrienden te maken

Bram
5 min read

Snel veel vrienden maken is eenvoudig, dankzij deze handige tips!

1. Social media

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. De meeste mensen beschikken tegenwoordig over social media en dus kun je deze weg prima gebruiken om snel een heleboel nieuwe vrienden te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de vriendenlijsten van je eigen vrienden eens door te nemen. Vaak vind je hier personen die je vaag kent of die gemeenschappelijke interesses hebben. Om te beginnen kun je zo nu een dag een (online) gesprekje met hen aangaan om hen beter te leren kennen. Een vriendschapsverzoek kan zo soms tot bijzonder leuke vriendschappen in de echte wereld leiden.

2. Geef eens een compliment

Door zo nu en dan een compliment te geven aan iemand met je je graag bevriend zou raken, kan een vriendschap snel dichterbij brengen. Je dient dit overigens niet te overdrijven want dat heeft juist een averechts effect. Bovendien moet je wel menen wat je zegt. De ander zal door je compliment een prettig gevoel krijgen. De persoon in kwestie zal je dan ook eerder als vriend willen aanvaarden omdat je aardig bent.

3. Persoonlijke verzorging

Iemand die zich persoonlijk niet goed verzorgd, heeft in de regel geen bergen vrienden om zich heen. Mensen willen niet met hem, of haar, gezien worden en voelen zich niet prettig in zijn, of haar, gezelschap. Om snel meer vrienden te krijgen dien je er dus voor te zorgen dat niet alleen je uiterlijk in orde is, maar ook dat je aan je persoonlijke hygiëne hebt gedacht. Het oog, maar zeker ook de neus, wil immers ook wat.

4. Blijf niet binnen

Door uit je eigen comfortzone te stappen en wat avontuur op te zoeken ontmoet je doorgaans eerder mensen dan door stilletjes thuis af te wachten. Je bent dan misschien geen uitgaanstype, maar dat wil niet zeggen dat je buitenshuis geen nieuwe mensen kunt ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld lid worden van een club of vereniging en zo snel vrienden maken met een gemeenschappelijke interesse. Zo benut je zoveel mogelijk kansen om interessante mensen tegen het lijf te lopen die wellicht vrienden met je willen worden.

5. Online contactsites

Op het internet ligt een hele wereld voor je open als het gaat om het leggen van nieuwe contacten. Er bestaan namelijk niet alleen websites waar je dates kunt scoren, maar ook zogenaamde contactsites voor het uitbreiden van je vriendenkring. Zeker als je wat verlegen aan bent gelegd, kan een dergelijke contactsite je wat extra houvast bieden. Wel dien je je te realiseren dat iemand zich online anders voor kan doen dan in de werkelijkheid. Op het moment dat je een online vriend ontmoet, kan het dus gebeuren dat er totaal geen klik is en dat je er dus geen echte vriend aan over houdt.

6. Nieuwe omgeving biedt nieuwe kansen

Door buiten je vertrouwde omgeving op zoek te gaan naar vrienden kun je je soms wat beter op je gemak voelen. Niemand kent je immers en zullen dan ook geen vooroordelen over je hebben gevormd. Wanneer je bijvoorbeeld normaal gesproken wat verlegen bent, kun je je nu wat zelfverzekerder opstellen. Je moet er echter voor waken dat je geen compleet nieuwe identiteit aan gaat nemen waar je je niet echt in kunt vinden. Je houdt dan immers niet alleen de andere mensen, maar zeker ook jezelf voor de gek.

7. Toon interesse

Zodra je iemand ontmoet waarin je wel een leuke vriend ziet, dan kun je een gesprek aanknopen en daarin je interesse tonen. Je kunt bijvoorbeeld de ander vragen stellen. Laten zien dat je geïnteresseerd bent in de ander is in de regel een goed begin van een vriendschap. Een ander laat weten dat hij, of zij, voor jou de moeite waard zijn om aandacht aan te schenken is een zet in de goede richting.

8. Neem een hond

Door een hond, of een ander huisdier, aan te schaffen heb je al snel wat mensen om je heen. Mensen zullen namelijk veel eerder een gesprek met je aanknopen als je met je hond gaat lopen. Wanneer je complimenten krijgt over de leuke hond die je bij je hebt, kun je eenvoudig een gesprekje aanknopen. Voor je het weet heb je dan niet alleen een nieuw wandelmaatje, maar zelfs een nieuwe vriend, gevonden. Ook als je andere huisdieren hebt, weet je vaak al snel mensen te boeien als je hierover vertelt. Nieuwsgierigheid van anderen zal vervolgens leiden tot het stellen van vragen en het ontstaan van een gesprek. Een potentieel begin van een nieuwe vriendschap dus.

9. Netwerken

Knoop gesprekken aan met vrienden van vrienden en met bekenden van familieleden. Op die manier leer je namelijk steeds meer mensen kennen. De drempel is bovendien niet zo hoog als je iemand al van een afstandje kent. Wanneer er gemeenschappelijke interesses in het spel zijn, kan een nieuwe vriendschap dan ook gauw geboren zijn. Vaak gaat het zelfs makkelijker dan je denkt, gewoon ‘with al little help of your friends’.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…