Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dadels zonder pit!

Camille
3 min read

Op zoek naar een lekker tussendoortje dat ook voedzaam is? Kies dan eens voor dadels. Dadels hebben niet alleen een heerlijk zoete smaak, ze zitten ook nog eens vol met vezels en belangrijke mineralen.

Gedroogd of vers?

Als we het over dadels hebben, bedoelen we eigenlijk altijd gedroogde dadels. Verse dadels zijn hier niet zo bekend en moeilijk te vinden. De gedroogde variant vind je overal: in de supermarkt, op de markt of bij buitenlandse winkels.

Lekker én gezond

Deze zoete traktaties zijn erg gezond.  Zo zijn ze bijvoorbeeld goed voor je spijsvertering door de vele vezels die ze bevatten. Deze vezels helpen bij het voorkomen van obstipatie. De kalium die erin zit, helpt juist weer tegen diarree.

Daarnaast zijn dadels ook goed tegen bloedarmoede en helpen ze bij het gezond houden van onze ogen. Wil je wat afvallen? Ook dan kan je prima dadels eten. Door de grote hoeveelheid vezels ben je van dadels namelijk langer verzadigd. Eet er echter niet te veel van. Ze bevatten namelijk ook flink wat fructose.

De voedingswaarde van dadels

Het mag duidelijk zijn dat dadels erg gezond zijn. Maar welke voedingsstoffen maken dadels nu zo gezond? Eén dadel bevat maar liefst:

  • 6% van de ADH* vezels
  • 5% van de ADH kalium
  • 4% van de ADH kopper
  • 4% van de ADH mangaan
  • 3% van de ADH magnesium
  • 2% van de ADH calcium
  • 1% van de ADH ijzer
  • 1% van de ADH vitamine A
  • 2% van de ADH vitamine B5
  • 3% van de ADH vitamine B6
  • 1% van de ADH vitamine K
  • 1% van de ADH foliumzuur

* aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Zonder pit: lekker makkelijk

Wil jij lekker van dadels snoepen zonder telkens de pitten eruit te moeten halen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn namelijk ook dadels zonder pit te krijgen. Makkelijk voor onderweg, mee naar je werk of lekker lui op de bank.

Dadels eten

Je kan dadels natuurlijk gewoon zo eten, maar je kunt ze ook vullen. Als je voor dadels zonder pit kiest, heb je dit zo gedaan. Maak simpelweg in de lengte een sneetje in de dadel en vullen maar. Als je dadels met pitten hebt, haal je eerst nog even de pit eruit. Voor de vulling kan je een halve walnoot gebruiken, een theelepeltje roomkaas of een mengsel van roomkaas en rauwe cacao.

Dadels kan je daarnaast ook goed gebruiken om koekjes en gebak mee te maken. Door hun zoetheid zijn ze namelijk een prima vervanger voor geraffineerde suikers.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…