Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De gevolgen van het dragen van hoge hakken

shana
4 min read

We dragen allemaal wel eens hoge hakken omdat deze ons zo sexy doen voelen, maar eigenlijk is het dragen van hoge hakken helemaal niet goed voor je voeten. We weten allemaal dat hoge hakken een moordwapen kunnen zijn voor je voeten. Het dragen van hakken zorgt voor een onnatuurlijke vorm van je voeten en bij een veelvuldig gebruik kan je voet er zelfs van misvormen, maar oook andere klachten met zich mee brengen. Wat de gevolgen nu precies zijn van hoge hakken dragen, zetten wij even op een rijtje in het volgend artikel.

De meest voorkomende problemen bij het dragen van hakken

1. Blaren

Na een avondje stappen met nieuwe hoge hakken, kan het gebeuren dat er blaren ontstaan. De meesten ervaren in dat geval een grote blaar op dat punt van de voetzool waar de meeste druk wordt uitgeoefend. Meestal blijft het niet bij blaren en zorgen hoge hakken voor meerdere voetproblemen.

2. Lichaam onder druk

Om in balans te blijven tijdens het dragen van hakken, wordt het lichaamsgewicht naar voren verplaatst. De spieren in de onderrug worden op deze manier gespannen, wat kan zorgen tot overbelasting.  Met hoge hakken kan je je lichaam dus onder druk zetten. Als je hakken draagt komt je lichaamsgewicht terecht op de voorvoet, waardoor deze kan overbelast geraken. Dat kan gevolgen zoals eelt, hamertenen, pijn etc. hebben. Daarnaast kunnen ook je enkels, knieën en heupen onder druk komen te staan.

3. Ingegroeide teennagels

Hoge hakken kunnen zorgen voor ingegroeide teennagels. De hak duwt als het ware je voet naar voren, waardoor je tenen worden samengedrukt. Zo kunnen ingegroeide teennagels ontstaan.

4. Rugpijn

Vaak rondlopen op hakken kan zorgen voor lage rugpijn. Doordat je houding verandert tijdens het hakken lopen, hebben sommige vrouwen een te holle rug. Dat kan leiden tot pijn in de onderrug.

5. Krampen

Vrouwen die te vaak op hoge hakken lopen kunnen te maken krijgen met voetkrampen of teenkrampen. Kies het best voor een lagere hak, deze geven iets minder druk.

6. Achillespees

Ook voor de achillespezen kan het dragen van hakken gevolgen met zich meebrengen. De achillespezen worden ingekort door hoge hakken te dragen. Wanneer je na lange tijd terug platte schoenen wilt dragen, zal je merken dat je pijn hebt.

7. Blijvende schade

Het dragen van hakken kan ten slotte ook tot blijvende schade aan je voeten leiden. Daarnaast kan het voor artritis in de knieën en knellende zenuwen zorgen. Artritis wordt vaak veroorzaakt omdat de hakken zorgen voor slijtage van je gewrichten. Alle hakken groter dan 5 centimeter, zijn niet goed voor je voeten. Wie toch extra hoogte wenst, kiest het best voor sleehakken.

Bovendien kunnen hakken ook zorgen voor schimmels, eeltknobbels, gewrichtspijn, zweetvoeten en gebarsten hielen.  

Tip om pijn te voorkomen

Kan je het toch niet laten om die hoge hakken uit je kast te halen? Hoge hakken dragen zonder pijn is bijna te mooi om waar te zijn. Toch is er een middeltje om pijn te voorkomen.

Plak je derde en vierde teen van je voeten aan elkaar met een stukje leukoplast of tape. Zo wordt de zenuw ontlast die door deze twee tenen doorloopt. Deze zenuw zorgt ervoor dat je zo’n ontzettende pijn hebt.

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Hoge hakken zijn voor vele vrouwen niet meer weg te denken. Probeer een goede balans te vinden in het dragen van hakken. Wissel ze af en toe af met ballerina’s, sneakers, slippers … Kijk uit met het dagelijks dragen van hoge hakken. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…