Chinezen gebruiken nieuwe manier om op corona te testen (en ze is niet meteen aangenamer)
Voor wie dacht alles te hebben gezien tijdens de coronaviruspandemie, zit er mogelijk een verrassing aan te komen: de toevoeging van anale uitstrijkjes –...
Inhoud
Wanneer je wilt afvallen is het logisch dat je grijpt naar light producten, want ze bevatten minder vetten toch? Klopt, ze bevatten minder calorieën, vetten, suikers … in vergelijking tot het standaardproduct. Maar zijn light producten daarom de beste manier om af te vallen? Neen, beter nog, de light producten bevatten aspartaam – een vervanger van suiker – en kan ernstige ziektes teweeg brengen.
Light producten bevatten 1/3de minder calorieën, vetten, suiker of alcohol. De producten kunnen wel minder calorieën bevatten, maar ze zijn nog altijd vet- en calorierijk. Laat je dus niet vangen, light chips bijvoorbeeld bevatten wel 30 procent minder vet, maar bevatten dan meer koolhydraten dan de gewone chips.
Light producten zorgen bovendien voor een psychologisch effect: je denkt dat light producten beter zijn dan de gewone producten, maar het verschil tussen het gewone product en het light product wordt al snel gecompenseerd door andere toegevoegde ingrediënten. De meest gekochte light producten zijn frisdranken, margarines en yoghurt.
Met light producten kan je wel een eind ver komen, maar het gevaar is dat je jezelf kan wijsmaken dat je er niet dikker van wordt, terwijl dat wel zo is. Light producten zorgen er voor dat je nog meer gaat eten en drinken, dat is niet echt de ideale oplossing toch? Wie wilt afvallen moet zijn/haar hele voedingspatroon aanpakken en niet alleen leven op light producten. Light producten kunnen nuttig zijn, maar eet er geen al te grote porties van, want algauw voel je je niet meer schuldig om wat je eet en eet je gegarandeerd meer.
Uiteindelijk is er toch maar één manier om af te vallen en dat is door minder te eten en meer te bewegen. Je eten vers bereiden en kiezen voor water, volkorenproducten, fruit en groenten blijft nog altijd de beste oplossing. Kijk altijd naar de verpakkingen, deze bevatten een omschrijving van de ingrediënten, het aantal kilocalorieën per portie alsook de vetsamenstelling.
Voor bijna ieder product bestaat een lightvariant, maar laat je dus niet misleiden door het woord ‘light’. Hou steeds rekening met de juiste portiegroottes wanneer je light producten eet.
Voor wie dacht alles te hebben gezien tijdens de coronaviruspandemie, zit er mogelijk een verrassing aan te komen: de toevoeging van anale uitstrijkjes –...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon