Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen herinnert iedereen zich nog van die beruchte ‘eerste keer’

Anja
2 min read

Van alles is er een eerste keer, zo is het ook met seks. Dit is vaak een erg bijzonder moment dat je je jaren later nog zult herinneren. Waar het was, met wie en wanneer het is voor iedereen natuurlijk anders. Toch zijn er wel een aantal factoren die voor veel mensen hetzelfde zijn. In deze tekst bespreken wij de dingen die (bijna) iedereen zich nog kan herinneren van de eerste keer. Het kan natuurlijk ook nuttig zijn om dit te lezen als de eerste keer voor jou nog moet komen.

Spanning en onzekerheid

Vaak vindt de eerste keer plaats met iemand waarmee je al langere tijd een relatie hebt. Je bent jong maar hebt toch al meer gedaan dan zoenen, er ontstaat steeds meer seksuele spanning tussen jullie. Jullie praten er veel over en besluiten uiteindelijk dat jullie klaar zijn voor de eerste keer. Als het eenmaal zo ver is ben je vaak erg onzeker.

Bijna iedereen zal zich nog wel herinneren dat je erg onzeker was over of je het wel goed deed. Maar dit is natuurlijk bij bijna iedereen zo: oefening baart tenslotte kunst!

Pijn en anticonceptie

Vaak wordt gezegd dat de eerste keer pijnlijk is voor een vrouw maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Wanneer je voldoende ontspannen bent en er een uitgebreid voorspel aan vooraf gaat valt de pijn meestal erg mee.

Wanneer je voor het eerst seks hebt moet je natuurlijk ook aan anticonceptie denken, ervan uitgaande dat je geen kind wilt. Veel mensen zullen zich gepruts met een condoom herinneren maar ook hier krijg je snel genoeg handigheid in.  Als je al aan de pil bent hoef je je hier natuurlijk geen zorgen om te maken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…