scrollTop top

Deze 4 ongemakkelijke dingen gebeuren bij iedereen weleens tijdens de seks

Deze 4 ongemakkelijke dingen gebeuren bij iedereen weleens tijdens de seks

De Engelstalige site Self.com deed onderzoek naar gênante seksmomenten. De resultaten zijn best wel een opluchting – het overkomt de beste. Seksuoloog Kristen Overstreet voorziet de resultaten van commentaar.

Je start je maandelijkse periode tijdens de seks

Volgens K. Overstreet is dit heel gebruikelijk. Het neemt volgens haar echter niet weg dat het lastig is. Het kan echter geen kwaad en je bent niet de enige!

De intieme sekspraat maakt je aan het lachen

Je moet lachen, terwijl je partner zijn of haar best doet met ‘opwindende praat’. Je kunt je daar later behoorlijk rot over voelen. Overstreet: “(…) zie het als een uitdaging. Het kan nieuw voor je zijn, dus dat kost wat tijd om aan te wennen.”

Jij krijgt geen orgasme

Dit is een van de meest heikele punten voor vrouwen. Een man komt immers veel sneller (en vaker) klaar, dus hij gaat er misschien wel van uit dat jij dat ook komt. Bedenk dat een orgasme voor iedere vrouw verschillend is. Sommige vrouwen komen wel klaar van (alleen) penetratie, anderen niet. Dat opent deuren; deuren naar nieuwe vormen van seks in jullie relatie!

Je partner is niet volledig ‘enthousiast’

Als een man geen volledige erectie kan krijgen, hoeft dat niet aan jou te liggen.  “Er zijn meerdere oorzaken zoals stress, slechte gezondheid, dieet, leeftijd. Je lichaam doet onverwachte dingen soms. Dat is geen probleem”, aldus Overstreet.

Tips

Ervaar seks niet als ‘moeten’. Seks is alleen waardevol als beide partners er volledig voor zijn. Er zijn verschillende manieren om het minder zwaar te maken, het gewicht ervan af te halen. Gebruik bijvoorbeeld humor. Als iets ongemakkelijks gebeurt – maak daar dan een grap van. Dat haalt de ongemakkelijkheid ervan af. “Het leven is moeilijk genoeg, je schiet niets op met jezelf je verwijten als iets niet is gelukt. Houd je hoofd omhoog, en weet dat zolang je seks hebt, er ongemakkelijke momenten zullen zijn.”, zegt Overstreet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.188.893
 • Aantal
  doden
  4.740.152
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!