Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt in je lichaam als je elkaars hand vasthoudt

Bram
2 min read

Elkaars hand vasthouden werkt als pijnstiller, het is een bron van veiligheid en zelfs een remedie tegen stress. Hoe vaak houden jullie elkaars hand vast? Nu heb je 7 redenen om het zelfs nog meer te doen.

1.Je stress vermindert

Als je elkaars hand vasthoudt zal het stresshormoon in je lichaam verdwijnen. Zelfs een kleine aanraking van een vriend kan ons gelukkiger doen voelen.

2.Je voelt je verliefd en verbonden met elkaar

Oxytocine is het hormoon dat ervoor zorgt dat we meer empathie hebben en verliefd worden. Door de hand van je partner vast te houden zal je lichaam meer oxytocine produceren. Hierdoor zal je langer bij elkaar blijven en gelukkiger zijn in je relatie.

3.Elkaars hand vasthouden is goed voor je hart

Je bloeddruk verlaagt als je elkaars hand vasthoudt. Stress vermindert, je relatie wordt sterker én het is gezond voor je hart.

4.Door elkaar een hand te geven wordt pijn verlicht

Het is altijd makkelijker om pijn te doorstaan als je de hand van je geliefde vasthoudt. Denk bijvoorbeeld aan bevallingen. De reflex om de hand van je partner vast te houden is een tweede natuur, het helpt je om beter met pijn om te gaan.

5.Je zal je minder angstig voelen

Als je angstig bent zal je automatisch de hand van je partner willen vasthouden. We proberen ons eigenlijk, zonder het zelf te beseffen, te kalmeren. Door elkaars hand vast te houden zal je je veiliger voelen waardoor stress verdwijnt.

6.Je krijgt een veilig gevoel

Weet je nog hoe je ouders je vroeger leerden om de straat over te steken? Onzekerheid verdwijnt als je iemands hand kan vasthouden. Door iemand een hand te geven voelde je je veilig, en dat zit nu nog steeds in je geheugen.

7.Elkaars hand vasthouden is gewoon leuk

Je voelt je met elkaar verbonden als je elkaars hand vasthoudt. Het is gewoon leuk en het geeft je een goed gevoel als je meer tijd kan spenderen met mensen die je graag ziet.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…