Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de reden waarom jonge vrouwen op oudere mannen vallen

Bram
2 min read

Bijna de helft van de vrouwen kiest voor een man die minstens drie jaar ouder is dan zijzelf. Dat oudere mannen op jongere vrouwen vallen is al langer bekend. Maar waarom voelen jonge vrouwen zich aangetrokken tot oudere mannen?

Oudere mannen hebben meer levenservaring

Vrouwen zoeken een man die in dezelfde levensfase zit als zijzelf. Ze willen een man die volwassen is, goed kan relativeren en verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Vrouwen zijn vooral op zoek naar een man die op hetzelfde niveau zit. Een vrouw die een succesvolle carrière heeft zal bijgevolg een man zoeken die ook op dat niveau zit.

Minder competitie tijdens het daten

Jonge vrouwen vinden het prettig dat er minder competitie is tijdens het daten met een oudere man. Hierdoor kunnen ze zich meer ontspannen en genieten van de date. Dat zorgt ervoor dat ze zich beter kunnen laten zien zoals ze werkelijk zijn.

Een man met zelfvertrouwen

Jonge vrouwen houden van mannen die zelfvertrouwen hebben en succesvol zijn. Een oudere man is meestal een ervaren man. Hij kent zijn sterktes en weet deze te gebruiken, dat vinden jonge vrouwen erg aantrekkelijk.

Financieel voordeel?

Het is een vooroordeel dat hardnekkig blijft bestaan. Jonge vrouwen zouden voornamelijk oudere mannen kiezen om er financieel voordeel uit te halen. Hoewel dit fenomeen bestaat moeten niet alle vrouwen over dezelfde kam geschoren worden. Denk maar aan vrouwen die evenveel of zelfs meer verdienen dan hun oudere man. Toch moeten vrouwen van oudere mannen blijven opboksen tegen dit stereotype beeld.

Dezelfde waarden

Relaties zijn niet gebaseerd op leeftijd maar op de waarden en toekomstvisie die je deelt. Soms klikt het gewoon en geen enkel leeftijdsverschil kan daar iets aan veranderen. Dezelfde kijk op het leven is in een relatie het belangrijkste. Op liefde staat nu eenmaal geen leeftijd.      

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…