Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is elke dag Vlees eten Gezond of Ongezond?

Olivier
2 min read

Steeds meer mensen verbannen vlees uit hun voeding en worden vegetariër. Ze denken dat het eten van vlees ongezond is, maar is dit wel zo? De meerderheid van de bevolking eet nog steeds dagelijks een portie vlees of vis. Wij zochten voor jullie uit of het gezond is om elke dag vlees te eten.

Vlees staat niet voor niets in de bekende schijf van vijf. Vlees bevat onder andere eiwitten, ijzer en B vitamines. Dit zijn allemaal stoffen welke je lichaam nodig heeft. Je moet natuurlijk wel onderscheid maken tussen verschillende soorten vlees. Het ene stuk vlees heeft een hoger vetgehalte dan de ander. Zo is een vette hamburger natuurlijk minder gezond voor je dan een stuk magere kipfilet.

Ook kun je onderscheid maken tussen bewerkt en onbewerkt vlees. Veel vlees wat je koopt in de supermarkt is bewerkt vlees. Aan bewerkt vlees zijn allerlei hulpmiddelen toegevoegd om ervoor te zorgen dat het vlees langer houdbaar is. Bij de biologische slager kun je vaak nog wel onbewerkt vlees krijgen. Je raad het al; onbewerkt vlees is gezonder als bewerkt vlees.

Vlees is gezond, maar teveel vlees niet

Vlees is dus wel gezond voor je, maar teveel vlees weer niet. Wanneer je teveel vlees eet, kan dit leiden tot overgewicht en daarnaast dit het risico verhogen op het krijgen van verschillende soorten kanker.

Het dagelijks eten van vlees, valt nog net binnen de gezonde richtlijn. Je kunt het best om de dag vleeseten. Zo krijg je toch de belangrijke voedingsstoffen binnen, maar voorkom je dat je onder andere overgewicht krijgt.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…