Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom een gezonde ontbijt smoothie een goed idee is

Milan
4 min read

Ontbijt smoothies zijn helemaal hip. In Hollywood zijn ze al een tijdje een ware trend onder de sterren. En ook in Nederland beginnen steeds meer mensen hun dag met een ontbijt smoothie. En ze hebben groot gelijk. Want ontbijt smoothies zijn hartstikke lekker, makkelijk en snel. En ook als je niet zo dol bent op groente of fruit kun je ze in de juiste combinaties toch heel lekker maken in een smoothie. Maar het drinken van ontbijt smoothies heeft nog veel meer voordelen:

  • Ontbijt smoothies zijn heel gezond.
  • Ze zijn makkelijk om te maken.
  • Je bespaart veel tijd in de ochtend.
  • Je hebt minder last van een hongergevoel.
  • Variëren is heel gemakkelijk.
  • Je krijgt er een mooiere huid van.
  • Je blijft gemakkelijker op gewicht.

Ontbijt smoothies zijn heel gezond

Elke dag twee stuks fruit en twee ons groente: het klinkt veel makkelijker dan het is. Veel mensen halen deze hoeveelheid bijna nooit. En dan te bedenken dat deze richtlijnen nog maar het minimum zijn van wat je echt nodig hebt. In werkelijkheid heb je veel meer groente nodig. Met een ontbijt smoothie kun je er echter op een hele gemakkelijke manier voor zorgen dat je toch aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid komt.

Daarnaast zitten er in gezonde ontbijt smoothies heel veel vitamines en mineralen. De kans dat je een vitaminetekort krijgt is dus kleiner wanneer je de dag begint met een smoothie. Bovendien is het ontbijt zo rijk aan vitaminen dat je meteen een goede kickstart hebt. Je zult je de rest van de dag gezonder en vooral energieker voelen.

Ze zijn makkelijk om te maken

Een ander groot voordeel van ontbijt smoothies is dat ze heel gemakkelijk te maken zijn. Uiteindelijk komt het er vooral op neer dat je de groenten en het fruit in stukken snijdt en in de blender doet. En bij sommige centrifuges is dat zelfs niet eens nodig. Die halen de pitjes er vanzelf al uit. Een kind kan de was doen.

Je bespaart veel tijd in de ochtend

Een smoothie is heel gemakkelijk te maken en nog gemakkelijker te drinken. Je kunt hem in één keer achterover slaan. Hiermee bespaar je flink wat tijd in de ochtend. Je hoeft immers geen boterhammen te smeren en op te eten. Je kunt de smoothie eventueel zelfs meenemen en in de auto of op kantoor opdrinken. Makkelijker kan haast niet.

Je hebt minder last van een hongergevoel

Als je een goede smoothie maakt, bevat deze een groot aantal voedingsstoffen. Het resultaat hiervan is dat je een verzadigd gevoel hebt en langere tijd geen trek hebt in eten. Zo zal je minder snel zin krijgen in tussendoortjes en dus ook de rest van de dag gezonder eten.

Variëren is heel gemakkelijk

Ontbijt smoothies kun je op ontelbaar veel verschillende manieren maken. Met groente, met fruit of met allebei. En uiteraard in allerlei verschillende combinaties. Je kunt er kruiden aan toevoegen om de smaak te beïnvloeden en dagelijks variëren is hierdoor echt heel gemakkelijk. Uiteraard moet je het wel gezond houden. Dus geen grote hoeveelheden suiker.

Maar binnen het redelijke kun je ze helemaal aanpassen aan jouw eigen smaakvoorkeuren. Variëren was nog nooit zo gemakkelijk. En heb je geen inspiratie? Dan kun je eens een kijkje nemen op één van de vele receptenwebsites. Er zijn tegenwoordig zelfs hele boeken gewijd aan recepten voor ontbijt smoothies.

Je krijgt er een mooiere huid van

Ga je nog een stapje verder en drink je elke ochtend een groene ontbijt smoothie? Dan profiteer je van nog meer gezondheidsvoordelen. Je zult je beter voelen en er ook beter uit zien, de huid zal een mooiere kleur krijgen en minder vlekkerig aandoen.

Je blijft gemakkelijker op gewicht

Afvallen is heel moeilijk. En als je je streefgewicht eenmaal hebt bereikt moet je het ook nog eens zien te behouden. En dat kan best lastig zijn. Ook dan kun je heel veel hebben aan het drinken van een ontbijt smoothie. Door het drinken van een smoothie heb je een voldaan gevoel en krijg je minder snel lekkere trek. Zo wordt het gemakkelijker om je aan een gezond eetpatroon te houden.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…