Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met wandelen verbrand je meer calorieën dan gedacht!

Anja
2 min read

Wandelen is gezond. En door regelmatig te wandelen kun je ook nog heel wat calorieën verbranden. Dat wisten we natuurlijk al en daarom is wandelen voor veel mensen een de manier om het lichaam fit te krijgen. Maar hoeveel calorieën verbrand je eigenlijk tijdens je wandeling? Onderzoekers van de Southern Methodist University gingen op zoek naar de beste manier om dat te berekenen. Die vonden ze. En ze berekenden meteen dat je tijdens je wandeling veel meer calorieën verbrandt dan tot nu toe altijd werd gedacht.

Onderzoek

Het nieuwe onderzoek wijst namelijk uit dat een vrouw van gemiddelde lengte met een gewicht van ongeveer 60 kilo die zo’n 5 kilometer per uur wandelt, rond de 60 calorieën verbrandt. Veel meer dan de 45 waar tot nu toe altijd vanuit werd gegaan.

Lichaamstype

Voor dit onderzoek gebruikten de onderzoekers groepen proefpersonen met verschillende lichaamstypes. Iets waar in oude rekenmethodes te weinig rekening mee werd gehouden. Er werk namelijk te veel gekeken naar slanke en fitte mensen en te weinig naar mensen die iets dikker waren. In dit nieuwe onderzoek zijn deze mensen wel meegenomen en nu blijkt dat wandelen vooral voor dikkere mensen bevorderlijk werkt.

Soldaten – mars

Het doel van het onderzoek was eigenlijk om erachter te komen hoeveel energie soldaten nodig hebben bij hun lange marsen met zware bepakking maar de resultaten zijn ook nuttig voor ons, de normale mens die wel eens een ommetje maakt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…