Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Online dermatologie is de toekomst: 1 op 3 Belgen staat open voor teleconsultaties

Gezond.be
3 min read

Een oplossing vinden voor je acne of eczeem? Of dat ene moedervlekje laten controleren? Maar liefst een op drie Belgen staat ervoor open om dit te doen via teleconsultatie, zo blijkt uit een onderzoek van online dermatologieplatform Skindr en onderzoeksbureau Profacts.

Tegenwoordig staat een frisse en een stralende huid bij velen onder ons hoog op de schoonheidsagenda. Dat hebben we vooral te danken aan de sociale media en hun vele filters. Geen wonder dus dat steeds meer mensen de hulp inroepen van een dermatoloog. En dat is nu net waar het schoentje knelt. Want met één dermatoloog per 14.000 inwoners zijn de agenda’s van onze Belgische dermatologen zwaar overboekt. Het mag dan ook niet verbazen dat steeds meer mensen teruggrijpen naar digitale oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat één op drie Belgen openstaat voor teleconsultaties. En als je het aan millennials vraagt, zit er zeker toekomstmuziek in. Maar liefst de helft van hen geeft aan open te staan voor teledermatologie.

Die populariteit kan op verschillende manieren verklaard worden. De belangrijkste reden? Tijdswinst. Waar je bij een traditionele fysieke consultatie zo’n vier tot acht maanden moet wachten vooraleer je een dokter te zien krijgt, word je bij het online dermatologieplatform Skindr gemiddeld binnen de 48 uur geholpen. Dat is maar liefst 90 maal sneller dan bij een traditionele dermatoloog. Bovendien krijg je er meteen een behandelplan en voorschrift bij. Een flexibele aanpak die vooral bij Gen Z en millennials in de smaak valt. Zo’n 49% van de 25- tot 34-jarigen en 50% van de 35- tot 44-jarigen geeft aan open te staan voor teledermatologie, omdat het minder tijd in beslag neemt en het beter te combineren valt met hun drukke levensstijl.

Nood aan efficiëntie en flexibiliteit

De oprichters van Skindr spelen met hun online dermatologieplatform in op de nood aan efficiëntie en flexibiliteit. Zo kwamen ze op de proppen met een digitale tool die de patiënt centraal stelt en de dermatologen ontlast. En dat in recordtijd. Toch betekent de korte wachttijd niet dat je bij Skindr inboet aan kwaliteit. Integendeel, korte wachttijden maken net deel uit van hun kwalitatieve service. Daarnaast spreek je bij het online dermatologieplatform ook steeds met een arts via een chatfunctie.

Aanvulling op klassieke dermatoloog

Toch benadrukt medeoprichtster dermatoloog Annelies Avermaete dat Skindr niet bestaat ter vervanging van dermatologen, maar wel als een aanvulling. Zo focust het online dermatologieplatform ook niet op levensbedreigende huidaandoeningen, maar wel op zaken zoals acne. Zo zijn de meest voorkomende huidaandoeningen op het online dermatologieplatform acne en Rosacea, eczeem, en haar- en zweetproblemen. Skindr steekt dan ook veel tijd in het ontwikkelen van behandelingsplannen die de best mogelijke oplossingen aanreiken voor specifieke huidaandoeningen.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…