Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Over deze dingen mag je niet liegen tegen je partner

Anja
3 min read

Iedereen liegt af en toe wel eens. Daar kan niemand omheen. De verleiding om te liegen ligt altijd op de loer. Deskundigen beweren dat we in 10 tot 30% van onze communicatie bewust de waarheid verdraaien. De redenen zijn daarvoor verschillend: om iemand niet te kwetsen, om schaamte te voorkomen, om fouten te verhullen, om voordeel te halen uit iets of om confrontaties te vermijden.  Soms vind je een leugentje (om bestwil) ‘noodzakelijk’ en kan het niet veel kwaad. In een relatie is het wel van cruciaal belang om altijd eerlijk te zijn tegen elkaar. Je moet over alles kunnen praten met elkaar. Over de volgende zaken moet je absoluut eerlijk zijn:

1. Je gevoelens

Praat altijd openlijk met je partner over wat je voelt. Voel je je niet goed, heb je een slechte dag of voel je je verdrietig? Dan is het altijd beter om dat te zeggen tegen je partner. Als je deze gevoelens probeert te verbergen, zal je partner merken dat er iets mis is en dan zal hij vragen wat er scheelt. Indien jij dan antwoordt dat alles goed is en even later ben je chagrijnig of boos tegen hem, dan zal hij dat absoluut niet appreciëren. De kans bestaat zelfs dat hij vervolgens helemaal niet meer wil luisteren wanneer je erover wilt praten. Lieg dus niet als er iets aan de hand is, maar wees eerlijk.

2. Je financiën

Heb je het moeilijk om rond te komen of heb je iets te veel geld uitgegeven aan kleren? Verzwijg dit dan absoluut niet tegen hem. Hij zal het namelijk ongetwijfeld toch op de ene of de andere manier te weten komen. Als hij dan merkt dat jij erover gelogen hebt, zal hij teleurgesteld zijn. Probeer de financiën altijd samen te regelen en als er financiële moeilijkheden zijn, dan los je die best samen op.

3. Je seksleven

Praten over seks is goed voor je seksleven. Het zowel voor hem maar ook voor jou belangrijk dat je niet liegt over je verlangens of je tekortkomingen op seksueel vlak. Vond je die vrijpartij niet goed, voel je je oncomfortabel in dat bepaalde standje of zijn er fantasieën die je zeker eens wilt uitproberen? Vertel hem dat open en eerlijk. Zo kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie seksleven fantastisch wordt. Door over seks te praten leer je namelijk waar je partner van geniet of hoe je seks (nog) opwindender kan maken. Praten helpt je om elkaars intieme wensen en verlangens beter te leren kennen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…