Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Integendeel! Om dat te bewijzen vraagt de Belgische eiersector aandacht voor het ei van bij ons. Met eitjes kun je immers niet alleen een hele waslijst aan overheerlijke bereidingen maken, ze zijn ook nog eens lief voor je portemonnee én je gezondheid. Wil jij je ei een originele twist geven? Lees dan zeker verder voor een o-ver-heer-lijk recept van Lekker van bij ons.
Benodigdheden
• 8 eieren
• 100 g broccoli
• 100 g champignons
• 2 lente-uien
• 8 blaadjes basilicum
• 120 g Brugge Oud, geraspt
• 100 g Meesterlyck-ham, dikke plak
• 4 sneetjes oud brood
• 300 ml melk
• 1 el gedroogde tijm
• peper
• zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snijd de champignons in plakjes en de lente-ui in ringen.
- Snijd de ham in blokjes.
- Klop de eieren met de melk los. Spatel er de kaas onder. Snijd het brood in blokjes en meng ook onder het eimengsel.
- Voeg nu de broccoliroosjes, champignons, lente-ui en ham toe, kruid met de tijm, peper en zout en schep alles nog eens goed om.
- Schep alles in een beboterde ovenschaal van ongeveer 20X20 cm. Zet de schaal 45 minuten tot een uur in de oven.
- Werk voor het serveren af met het basilicum.