Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Recept : Zalm met broccolipuree

Vis
Elise
2 min read

Zalm is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Door dit gerecht met gezonde broccolipuree te serveren, zet je een goedgevulde en unieke maaltijd op tafel voor het hele gezin.

De ingrediënten

Om de zalm met broccolipuree voor vier personen klaar te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 stukken zalmfilet, ieder van ongeveer 100 tot 125 gram.

  • 2 eetlepels citroensap.

  • 750 gram verse broccoli.

  • 100 milliliter halfvolle melk.

  • 2 teentjes knoflook.

  • 1 bosuitje.

  • 2 el margarine (Becel Light vloeibaar)

De bereidingswijze

Om de gezonde zalm met frisse broccolipuree klaar te maken, volg je snel de onderstaande stappen.

Stap 1: Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en een beetje citroensap. Laat de zalm nu 15 minuten liggen om de frisse marinade goed in te laten trekken. Vergeet niet om beide kanten van de zalm in te smeren.

Stap 2: Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronken van de broccoli in dunne plakjes. Zet een pan met water op het vuur, breng het water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook hierna de broccoliroosjes en -stronken in 4 tot 6 minuten gaar.

Stap 3: Doe de broccoli in de keukenmachine met de halfvolle melk en maak er een fijne puree van. Heb je geen keukenmachine, dan kun je ook een blender gebruiken om de broccolipuree te maken.

Stap 4: Giet een beetje margarine in de pan en fruit hier de knoflook in. Doe er vervolgens de broccolipuree bij en roer het mengsel goed door elkaar. Het is de bedoeling dat de puree iets dikker wordt. Snijd de bosui in ringetjes en voeg toe aan het mengsel.

Stap 5: Strijk de zalmfilets goed droog. Nu bak je de filets in een hete koekenpan, met een eetlepel margarine. Na 6 tot 8 minuten is de zalm bruin van buiten, maar nog een beetje rosé van binnen. De zalm is nu klaar om geserveerd te worden, op de broccolipuree. 

Door Elise

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…