Deze variant op spaghetti is slim en verantwoord aangezien deze gemaakt wordt van courgette in plaats van pasta. Dit maakt dat Spaghetti courgettini licht en makkelijk verteerbaar is. Bovendien staat het gerecht in slechts 15-20 minuten op tafel. De zalm en avocado zorgen voor een heerlijke, romige smaak.
Veel groente en lekkere vis
Avocado is een groente die vol zit met gezonde vetten. Zalm is tevens een fijne vervanger voor vlees. Dit heerlijk gerecht bevat veel groenten, vezels en bovendien ook goede vetten.
Benodigdheden voor Spaghetti courgettini
- Wokpan
- Spiraalsnijder
- Knoflookpers
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 50 gram rucola
- 1 avocado
- 4 el room (plantaardig)
- 100 gr zalmfilet (gerookt)
- ½ limoen (uitgeperst)
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Oregano
Bereiding
- Schil en snipper de ui.
- Maak mooie slierten spaghetti van de courgette. Maak daarbij gebruik van de spiraalsnijder. Zorg ervoor dat de slierten niet te lang zijn.
- Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork tot een egaal mengsel. Voeg de room en wat limoensap toe en kruid met peper, zout en oregano.
- Fruit de ui in de wok op een middelhoog vuur, pers de knoflook en bak deze kort mee. Voeg de courgetteslierten toe en bak deze ongeveer 3 minuten. Schep regelmatig om.
- Snijd de zalmfilet in egale stukken.
- Verdeel de cougettini over de borden, doe de avocadosaus eroverheen, schep de rucola erdoor en leg de zalm er bovenop. Besprenkel het gerecht met wat Parmezaanse kaas.