Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor mensen die het altijd koud hebben

4 min read

Het voorjaar laat nog even op zich wachten en misschien zit die vakantie naar een warm oord er voorlopig ook niet in. Dan zijn er toch allerlei manieren om de kou uit je lijf te verdrijven. Ben jij zo iemand die het altijd koud heeft? Kan daar geen warme trui of kachel tegenop? En raak je in de winter misschien ook sneller in een dipje? Probeer dan eens de volgende verwarmende wellness en beauty rituelen voor lichaam en geest en je voelt je meteen weer een stuk beter!

1. Warme kruidenstempel massage

Dit is een wellness behandeling met een ontspannende dieptewerking. De warme kruidenstempels worden opgewarmd tot een aangename temperatuur van 50ºC. De kruidenstempels kunnen op het lichaam geplaatst worden en er wordt mee gemasseerd. Niet alleen de warmte is voor koukleumen meteen aangenaam, maar het zorgt er ook voor dat de aroma’s van helende kruiden vrijkomen. Massage alleen biedt al veel positieve effecten op de gezondheid, de kruiden doen daar nog een schepje bovenop. Er kunnen bijvoorbeeld kruiden gebruikt worden met een activerende of ontspannende werking of kruiden die een reinigende werking hebben op de huid. De extra warmte van deze massage is ook goed tegen stijve en pijnlijke spieren en gewrichten. Het is zowel geestelijk als lichamelijk een heerlijke oppepper!

2. Hot chocolate lichaamspakking

Wat is er nu aangenamer dan je op een koude winterdag in een pakking van warme cacao-olie te hullen! In de wintermaanden heb je het misschien niet alleen vaak koud, maar kun je ook sneller neerslachtige gevoelens hebben. De warmte en de heerlijke geur van chocolade zorgen meteen voor een geborgen en verwend gevoel. In plaats van dat je chocolade gaat eten en hierdoor aankomt, laat je beter een hot chocolate lichaamspakking aanbrengen. Cacao heeft zowel een ontspannend als opwekkend en anti-depressief effect! Dit komt door het stofje theobromine in cacao dat de aanmaak van de gelukshormonen serotonine en endorfine stimuleert! Leer zelf lichaamspakkingen geven in deze Cursus Lichaamspakkingen.

3. Tui-na massage

Krijg je al de bibbers bij het idee dat je uit de kleren moet voor een massage? Dat is niet voor elke massage nodig. Bij een tui-na massage kun je je kleren gewoon aanhouden. Tui-na is een drukpuntenmassage die al eeuwenlang wordt uitgeoefend in China en een belangrijk onderdeel vormt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De kerngedachte van deze behandelwijze is dat een goede doorstroom van de levensenergie qi essentieel is voor een goede gezondheid op emotioneel, spiritueel en lichamelijk niveau. Heb je het altijd koud? Dan kan dat een gevolg zijn van een blokkade in de doorstroom van de levensenergie. Tui-na massage kan een effectieve behandelwijze zijn om dit probleem op te lossen, evenals gerelateerde problemen als circulatiestoornissen, winterhanden- en voeten, vermoeidheid en stijve spieren.

4. Lomi Lomi Samudra massage

Deze Hawaiiaanse massage is de ideale massage als je midden in de winter verlangt naar dat gevoel van een ontspannen moment in een warm en exotisch oord. De lomi lomi samudra massage is een ritmische full-body massage die wordt uitgevoerd met de handen en vooral de onderarmen. Het lijkt alsof de massagetherapeut via een dansritueel je hele lichaam in beweging brengt en overtuigt om te ontspannen. De massagetechnieken zijn geïnspireerd op de ritmische bewegingen van een rustige oceaan. ‘Samudra’ betekent ‘oceaan’ in het Sanskriet. Je zult zo diep ontspannen dat je de kou even helemaal vergeet! Of leer om anderen te helpen ontspannen en weg te dromen door het volgen van een Cursus Lomi Lomi Samudra Massage.

5. Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie is een warmtetherapie die je helpt om te ontspannen en om de bloedcirculatie te stimuleren; perfect voor mensen die het altijd koud hebben. Daarnaast is het een behandelwijze waarmee veel typische winterkwalen behandeld kunnen worden, denk aan verkoudheden, griep, keelpijn en bijholte-ontstekingen. Bij oorkaarstherapie wordt een speciale oorkaars in het oor geplaatst en aangestoken. Er ontstaat een zogenaamd ‘schoorsteeneffect’. Dit wil zeggen dat er een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang ontstaat. Het vlammetje zorgt ervoor dat de stijgende lucht zachtjes trilt. Hierdoor wordt het trommelvlies lichtjes gemasseerd. Daarbij stimuleert de warmte de bloed- en lymfecirculatie in het oor, de keel, neus en bijholten. Verder werkt het zacht ruisende geluid ontspannend.

Meer weten over een van deze wellness therapieën? Bij Wellness Academie kun je een praktische en erkende cursus volgen!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…