Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tussen alle kerstetentjes door: 7 lichte maaltijden

Nona Heremans
4 min read

Je kent het wel: een glaasje bubbels om te toosten, wat hapjes om te starten en nadien volgen de voor- en hoofdgerechten, dessert om af te sluiten en afzakkertjes om de avond tot een goed einde te brengen. De kerstdagen zijn dan wel gezellig, maar niet altijd even ideaal voor onze maag. Om tussendoor te bekomen lijsten wij zeven lichte maaltijden voor je op.

1. Lichte, frisse zalmtartaar

Deze frisse zalmtartaar is ideaal als gezond voorgerecht. Al kan je hem met een bijgerechtje ook perfect als hoofdgerecht serveren. Smullen wordt het sowieso!

2. Broccolisoep (met toast met groene pesto)

Een soepje is het ideale tussendoortje tijdens deze drukke kerstdagen. Vul dat nog eens aan met een heerlijk toastje en groene pesto, meer moet dat niet zijn. Het volledige recept vind je hier.

3. Speltwraps met ricotta en zalm

Gewone bloem of tarwe wordt meer een meer vervangen door volkoren spelt om een gezond en evenwichtig eetschema aan te vullen. Volkoren producten bevatten sowieso al meer vezels, en daar is spelt geen uitzondering op. Deze speltwraps worden nóg beter met ricotta en zalm.

4. Shakshuka met feta en koriander

Shakshuka is een eenpansgerecht met eieren dat oorspronkelijk uit Tunesië komt en sinds enkele jaren furore maakt. Deze versie met feta en koriander is heerlijk als ontbijt of lunch!

5. Snelle tomatentaart met geitenkaas

Ben jij op zoek naar originele recepten met tomaat? Deze tomatentaart met geitenkaas is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond zijn. Smakelijk!

6. Boterham met roerei en garnalen

Een roerei kan je makkelijk en snel klaarmaken en smaakt altijd. Deze keer kiezen wij voor een versie met garnalen. Heerlijk op een boterham! Het recept vind je hier.

7. Quiche met witloof, peer en roquefort

De Conference peer is uitgegroeid tot één van Vlaanderens bekendste exportproducten. Onze Belgische peren zijn niet alleen lokaal, maar ook nog eens gezond én lekker. Heb jij ooit al eens peren in je quiche verwerkt? Deze quiche met met witloof, peer en roquefort is het proberen waard!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…