Heerlijk receptje voor broccolisoep aangevuld met toast en groene pesto.
Ingrediënten voor 4 kommen broccolisoep:
- Becel Bakken en Braden
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 aardappels
- 1 stronk broccoli
- Kippen- of runderbouillonblokje
Ingrediënten voor de toast met groene pesto:
- 40 gram Becel ProActiv
- 30 gram basilicum
- 30 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- Toastjes of plakjes geroosterd stokbrood
Bereiding van de soep:
- Smelt de Becel Bakken en Braden in de pan en snijd ondertussen de sjalot en knoflook fijn. Bak deze een paar minuten in de margarine .
- Snijd de aardappels en broccoli klein genoeg om de soep met de staafmixer mooi glad te krijgen na het koken (blokjes van maximaal 1 cm werken het beste).
- Wanneer de sjalot en knoflook glazig worden voeg je de stukjes aardappel en broccoli toe. Vul de pan met water tot boven de ingrediënten. Voeg het bouillonblokje toe.
- Wanneer de aardappels en broccoli goed gaar zijn (erg zacht), haal je de pan van het vuur en maak je de soep met een staafmixer glad. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er wat grotere stukjes in te laten zitten als je dat wil.
Bereiding van de toast met groene pesto:
- Rooster de pijnboompitten zachtjes in een pannetje (je hoeft geen vetstof toe te voegen).
- Meng alle ingrediënten voor de pesto met de keukenmachine tot je een gladde massa krijgt. Vergeet de geroosterde pijnboompitten niet toe te voegen.
- Smeer je zelfgemaakte pesto op kant-en-klaar toastjes of rooster wat plakjes stokbrood in de oven met wat olijfolie.
Smullen maar!