Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Snelle tomatentaart met geitenkaas

Birte Govarts
3 min read

Uit onderzoek van BelOrta blijkt dat één op de twee Belgen het hele jaar door tomaten koopt. Ruim zes op de tien eten de groente één of meerdere keren per week. Vooral trostomaten worden gesmaakt. Op elk moment van de dag, zo blijkt, want we eten tomaat bij het avondmaal (94%) en de lunch (88%) maar ook als tussendoortje (55%) of zelfs bij het ontbijt (18%). Ben jij op zoek naar originele recepten met tomaat? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want BelOrta heeft er massa’s die niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond zijn. Zoals deze overheerlijke tomatentaart met geitenkaas.

Benodigdheden

  • 1 vel bladerdeeg, uitgerold
  • Graantjesmosterd
  • 2-3 grote rijpe tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el verse tijm, fijngehakt
  • Een snufje zout
  • Verse peper van de molen
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 ½ el honing

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 200° C.

• Schik het bladerdeeg in een ronde bakvorm.

• Snijd de overhangende randen af en prik de bodem in met een vork.

• Smeer de mosterd uit over de bodem. Laat de mosterd gedurende enkele minuten opdrogen.

• Snijd de tomaten in vingerdikke plakken en schik de plakjes in een enkele, gelijke laag op de bladerdeegbodem.

• Besprenkel met olijfolie en verdeel er wat verse tijm over.

• Snijd het rolletje geitenkaas in plakken en verdeel die over de tomaten. Voeg nog wat extra tijm toe en besprenkel met honing.

• Bak de taart ca. 25 min in de voorverwarmde oven of tot de tomaten zacht zijn en de geitenkaas mooi bruin kleurt.

• Haal de taart uit de oven en laat ze drie à vijf minuten rusten.

• Je kunt deze taart zowel warm, lauw als koud eten. Ze is dus ideaal in alle omstandigheden: picknick, lunch … Serveer er een groene salade bij.

Tip!

Ruim zes op de tien Belgen bewaren hun tomaten in de koelkast. Zonde, want zo verliezen ze heel wat smaak. Bewaar je tomaten daarom buiten de koelkast, op een koele en droge plek – zo behouden ze hun intense smaak én blijven ze ruim een week vers.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…