Shakshuka is een eenpansgerecht met eieren dat oorspronkelijk uit Tunesië komt en sinds enkele jaren furore maakt. Deze versie met feta en koriander is heerlijk als ontbijt of lunch!
Benodigdheden voor 2 personen
- 3 tot 4 eieren
- een blik tomatenblokjes
- 10 kerstomaten
- een half bakje champignons
- een halve paprika
- 1 el sambal
- peper en zout
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- koriander
- optioneel: 1 avocado
Bereidingswijze
• Snipper de ui en het teentje knoflook fijn. Was de groenten. Snijd de kerstomaten in vier, de champignons en schijfjes en de paprika in fijne stukjes.
• Stoof de ui en de knoflook in een pan aan in de olijfolie. Voeg de groenten toe en laat even meestoven.
• Doe het blik tomatenblokjes en de sambal in de pan. Roer goed door en kruid met peper en zout.
• Maak drie of vier (afhankelijk van het aantal eieren dat je gebruikt) in de saus, breek de eieren en doe in elk putje een ei. Zet het vuur lager.
• Verkruimel de feta over de pan en laat zachtjes verder stoven tot de eieren gestold zijn.
• Werk af met de koriander. Eventueel kan je ook nog stukjes avocado verdelen over de shakshuka.
TIP
Lekker met Turks brood, dat je heerlijk in de shakshuka kan doppen.