De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
Vegetariërs leven gemiddeld acht jaar langer, dat is bijna een decennium! Lang werd gedacht dat een vegetarisch dieet niet gezond kon zijn, maar het omgekeerde is waar. Lees hier waarom vegetariërs langer gezond blijven.
Hart- en vaatziekten blijven nog steeds de grootste doodsoorzaak in de westerse wereld. Vegetariërs hebben een lage cholesterol en krijgen minder vaak een hartaandoening. Ideaal is een cholesterol van 150, dat is vergelijkbaar met het cholesterolgehalte van een vegetariër.
Cholesterol uit dierlijke producten verkort onze levensduur aanzienlijk. De vezels uit planten daarentegen zorgen ervoor dat je levensduur langer wordt. De hoeveelheid cholesterol in één gekookt eitje zou even schadelijk zijn als het roken van vijf sigaretten. Een kommetje havermout daarentegen zou even gezond zijn als vier uur per week te gaan joggen.
Kanker is de tweede voornaamste doodsoorzaak in de westerse wereld. Elk type kanker komt veel minder voor bij vegetariërs. Het verband tussen vleesconsumptie en kanker is zelfs zo groot dat sommige dokters zich afvragen of we niet beter allemaal vegetariër worden. Of is er een manier om vlees veiliger te maken? Op dit moment wordt onderzocht of we de additieven die in vlees zitten gezonder kunnen maken.
Als je gedurende één jaar vegetarisch eet is je bloedstroom tot acht keer beter bestand tegen kanker. Meer zelfs, vrouwen die twee weken plantaardig eten zijn al beter beschermd tegen borstkanker.
Mensen die vegetarisch eten zijn vaak bewust bezig met gezonde voeding. Ze eten gevarieerder en gaan meer sporten. Ook dit draagt bij tot het enorme verschil in levensduur tussen vleeseters en vegetariërs. Krijg jij ook zin in een vegetarische lasagne?
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon