Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom vegetariërs bijna 10 jaar langer leven

Bram
2 min read

Vegetariërs leven gemiddeld acht jaar langer, dat is bijna een decennium! Lang werd gedacht dat een vegetarisch dieet niet gezond kon zijn, maar het omgekeerde is waar. Lees hier waarom vegetariërs langer gezond blijven.

Een gezond hart is een vegetarisch hart

Hart- en vaatziekten blijven nog steeds de grootste doodsoorzaak in de westerse wereld. Vegetariërs hebben een lage cholesterol en krijgen minder vaak een hartaandoening. Ideaal is een cholesterol van 150, dat is vergelijkbaar met het cholesterolgehalte van een vegetariër.

Extra groentjes voor een lage cholesterol

Cholesterol uit dierlijke producten verkort onze levensduur aanzienlijk. De vezels uit planten daarentegen zorgen ervoor dat je levensduur langer wordt. De hoeveelheid cholesterol in één gekookt eitje zou even schadelijk zijn als het roken van vijf sigaretten. Een kommetje havermout daarentegen zou even gezond zijn als vier uur per week te gaan joggen.

Vegetariërs krijgen minder vaak kanker

Kanker is de tweede voornaamste doodsoorzaak in de westerse wereld. Elk type kanker komt veel minder voor bij vegetariërs. Het verband tussen vleesconsumptie en kanker is zelfs zo groot dat sommige dokters zich afvragen of we niet beter allemaal vegetariër worden. Of is er een manier om vlees veiliger te maken? Op dit moment wordt onderzocht of we de additieven die in vlees zitten gezonder kunnen maken.

Na één jaar plantaardig eten ben je 8 x beter bestand tegen kanker

Als je gedurende één jaar vegetarisch eet is je bloedstroom tot acht keer beter bestand tegen kanker. Meer zelfs, vrouwen die twee weken plantaardig eten zijn al beter beschermd tegen borstkanker.

Bewuster bezig zijn met voeding is gezond

Mensen die vegetarisch eten zijn vaak bewust bezig met gezonde voeding. Ze eten gevarieerder en gaan meer sporten. Ook dit draagt bij tot het enorme verschil in levensduur tussen vleeseters en vegetariërs. Krijg jij ook zin in een vegetarische lasagne?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…