Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Warme feta met tomaat en olijven

Camille
3 min read

Een smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht waarmee je je tafelgasten een groot plezier doet. Proef de zinderende combinatie van gesmolten feta met gekruide tomaat en olijven. Ideaal om te serveren als bijgerecht of mediterraan borrelhapje.

De ingrediënten die nodig zijn voor dit recept worden allemaal bereid in één pan of schaal. De smaken en voedingstoffen kunnen op deze manier heerlijk marineren en samensmelten. Eenpansmaaltijden zijn wat dat betreft zeer fijn om te bereiden. Je hebt er weinig keukengerei voor nodig en alles is tegelijk klaar! Bovendien hoef je er vaak niet lang voor in de keuken te staan, wat een prettige bijkomstigheid kan zijn.

Benodigdheden

  • Braadpan of ovenschaal
  • Snijplank

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram feta kaas
  • 100 gram gemende olijven (zonder pit)
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook (klein, geperst)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl tijm
  • 1 tl zwarte peper
  • 4 el Becel Original vloeibaar

Bereiding

  1. Verdeel wat Becel Original vloeibaar over de bodem van de braadpan of ovenschaal.
  2. Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  3. Pers de knoflook in de knoflookpers of snijd het in heel fijne plakjes. Verdeel het over de bodem van de braadpan.
  4. Snijd de Feta in gelijke blokken van 10 stukken en leg ze in de braadpan. Giet er wat Becel Original vloeibaar overheen, samen met de oregano (1 theelepel) en tijm (1 theelepel).
  5. Halveer de (gemengde) olijven en voeg ze ook toe aan het geheel.
  6. Was en halveer de kerstomaatjes net als de olijven en leg ze met de gesneden kant naar boven in de braadpan. Strooi wat zwarte peper (1 theelepel) en basilicum (1 theelepel) over de kerstomaatje.
  7. De braadpan kan nu de oven in! Plaats het op een rooster in het midden en laat het ca. 30 minuten garen. De fetakaas zal smelten (maar wel redelijk de vorm behouden) en de kerstomaatjes worden licht gedroogd met een mooi korstje.

Het is niet nodig om zout toe te voegen aan dit gerecht omdat de Feta van zichzelf al redelijk zout is. De sappige en lichtzoete kerstomaatjes balanceren de smaak perfect! Een variatie tip: Voeg de olijven achteraf vers toe aan de maaltijd.

Smakelijk!

Klik hier voor meer recepten. >>

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…