scrollTop top

Zo lang duurt het om over je ex heen te komen

Zo lang duurt het om over je ex heen te komen

Het einde van een relatie doet altijd pijn. Of jij nou degene bent die het heeft uitgemaakt of niet, het verbreken van een relatie zal altijd verdriet opleveren. Vaak zorgt het voor een gevoel van leegte, die niet door lieve vrienden/vriendinnen of familie kan worden opgevuld. Je voelt je vaak zwaar, moe en verdrietig. Eigenlijk wil je even vooral niemand zien en in bed liggen. Dit gevoel wordt veroorzaakt doordat je hersenen gewend zijn aan de waardering van je partner. Deze waardering en genegenheid blijven de hersenen zoeken maar zijn niet meer te vinden.  Maar hoe lang houdt dit nare gevoel eigenlijk aan?

Tijd heelt alle wonden

Er zijn een hoop wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de tijd die het kost om over je ex heen te komen.  Er zijn natuurlijk een hoop factoren die invloed hebben op de tijd die het kost om de break-up te verwerken. Hierbij kun je denken aan de duur en intensiteit van de relatie maar ook aan de reden waarom het is uit gegaan.  
Deze en meer factoren bepalen hoe lang het duurt om het te verwerken, dit is voor iedereen natuurlijk anders. Maar over het algemeen is te zeggen dat het verdriet met de week minder wordt.

Tips

Er zijn natuurlijk wel een aantal tips om het verdriet sneller te laten verdwijnen. Zo is het verstandig het contact met je ex voorlopig volledig te verbreken. Zo denk je minder aan diegene en zal het verdriet sneller slijten.  Ook het werken aan jezelf en het maken van plezier met vrienden en familie zijn goede tips om sneller over het verbreken van je relatie heen te komen.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.267.528
 • Aantal
  doden
  4.725.780
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.231.523
 • Aantal
  doden
  25.543

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!