Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 Redenen waarom je beter af bent zonder je ex!

Olivier
4 min read

Het leven is zoveel beter zonder je ex-partner. En wel om deze 8 redenen… Geniet ervan!

1. Je hebt opeens veel meer tijd voor jezelf

Het is niet langer nodig dat je je weekend volledig vrij plant om bij hem te zijn. Nu de relatie over is ben je vrijdagavond tot en met maandagochtend vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Plotseling kun je die ene vriendin weer vragen om eens lekker bij te kletsen. Ook kun je een oude hobby weer oppakken die je ex helemaal niet zag zitten. Je hoeft niet langer met zijn mening rekening te houden als je iets wilt gaan doen.

2. Geen verantwoording afleggen

Je hoeft niet langer verantwoording af te leggen tegenover je ex. Op het moment dat je op donderdagochtend een kopje koffie met je moeder wilt drinken of als je spontaan zin krijg om te gaan stappen, dan doe je dat gewoon. Je kunt je lekker gaan vermaken met vriendinnen en heerlijk genieten zonder telkens je smartphone in de gaten te houden. Je kunt alles doen waar je zin in hebt en wanneer je daar zin in hebt.

3. Rust in je hoofd

Door de relatie met je ex te verbreken besef je pas goed hoeveel rust je krijgt in je hoofd. In je hoofd lijkt opeens meer plaats te zijn. Je wordt namelijk niet overstelpt met al het gezeur van je ex. Maar ook de hoofdpijn die voortvloeide uit jaloezie, angst en agressie als gevolg van zijn gedrag zal als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Je kunt echt tot rust komen en goed over je toekomst na gaan denken.

4. Je bent een leukere vriend of vriendin

Na je relatiebreuk vinden je vriendinnen je leuker. Dat gevoel is overigens terecht omdat je plotseling meer interesse toont in hun leven. Je hoeft namelijk niet voortdurend aan je vriendje te denken die op je wacht en die bovendien constant wil weten wat je met wie aan het doen bent. Je bent weer beschikbaar voor elke interessante activiteit. Maar ook hangt je weer vaker met één van je vriendinnen aan de telefoon. Daarnaast zullen je vriendinnen blij zijn als jij je gelukkig voelt.

5. Op zoek naar de ware

Nadat een relatie op de klippen is gelopen, kun je echt op zoek gaan naar een lief die écht bij jou past. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een vrouw dikwijls eerst een foute man aan de haak slaat. Maar zodra deze relatie is beëindigd zal ze al gauw de ware vinden. Dus je ex was weliswaar kansloos, maar kan ook als een wijze levensles worden beschouwd.

6. Aanschaffen wat je wilt

Nu je ex niet meer in je leven is, kun je allerlei dingen aan schaffen die je al langer wilde, maar die hij tegenhield. Je kunt hierbij onder andere denken aan een bijzondere haarkleur of een tatoeage. Maar ook die lieve hond waar je heel je leven al van droomt, maar waar hij allergisch voor beweerde te zijn. Je kunt alles helemaal zelf beslissen zonder gezeur van je ex over alle nadelen die een bepaalde aankoop met zich mee zou brengen.

7. Oogcontact met mannen of vrouwen

Je hoeft niet langer je blik op de grond te richten wanneer je over straat loopt. Mannen kunnen dus gewoon weer oogcontact met je maken. Toen je nog in een relatie zat deed je dat meestal niet, waarschijnlijk uit loyaliteit voor je toenmalige lief. Hoewel je niet hoeft te flirten met elke man die je tegenkomt, maar de mogelijkheid bestaat weer wel.

8. Je eigen kledingstijl

Je kunt weer je eigen kleding- en make-upstijl gaan dragen. Dit hoeft niet te betekenen dat je opeens een laag uitgesneden top moet gaan dragen op een erg kort rokje als je dat niet wilt. Wanneer je er van houdt kun je echter wel weer die donkerrode lippenstift opdoen zonder dat je te horen krijgt dat je op een toverkol lijkt. Ook je favoriete schoenen met plateauzolen kunnen weer uit de kast worden gehaald. Er zal namelijk niet meer worden gezeurd dat je zo niet in het openbaar kunt verschijnen. Het commentaar van je ex kan dus rechtstreeks bij de vuilnis worden gezet. Met zijn mening en voorkeuren heb je namelijk niets meer te maken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…