Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Liefdesverdriet? Dit is de beste manier om ermee om te gaan

Anja
2 min read

Liefdesverdriet doet pijn. Het voelt alsof de grond onder je wegzakt. Alsof je in je hart wordt gestoken door honderd messen. Je voelt je leeg, machteloos, futloos en waardeloos. Het is een intense pijn die je niet kan sussen met een of andere pijnstiller. Het neemt even je hele leven over.

Eén troost: Tijd is je beste vriend. Liefdesverdriet slijt. Je hebt tijd nodig om je liefdesverdriet te verwerken. Hoelang dat duurt is helaas moeilijk te zeggen, iedereen is namelijk verschillend. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen, hieronder een paar tips voor hoe je het beste met liefdesverdriet omgaat.

Verbreek AL het contact

Dit is een hele belangrijke! Verbreek al het contact met je ex en knip alle lijntjes door. Gooi foto’s weg, kijk niet op zijn of haar facebookpagina en bezoek geen plekken die belangrijk waren voor jullie.

Stuur je gedachten 

Je hebt meer macht over je eigen gedachten dan je denkt! Probeer telkens als je aan ex moet denken je gedachten te veranderen. Probeer je te focussen op het hier en nu, en niet op het verleden.

 Werk aan jezelf 

Je gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Een toekomst zonder je ex. Een toekomst waarin je weer op je eigen benen zult staan. Dat kan eng en overweldigend zijn, maar je gaat het echt voor elkaar krijgen. Probeer hier kracht uit te halen.

We hopen dat jullie iets aan deze tips hebben. Liefdesverdriet blijft natuurlijk verschrikkelijk, en het duurt vaak even voordat het helemaal over is.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…