Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: vrouwen gaan beter om met een break-up dan mannen

Anja
2 min read

Stalken, wraakacties of jarenlange spijt. Allemaal mogelijke reacties op een ‘break-up’. Nu blijkt uit onderzoek dat vrouwen hier een stuk beter mee omgaan dan mannen.

Mannen herstellen minder vlot

Ondanks dat vrouwen bij een break-up vaak veel meer pijn voelen, komen zij  significant beter uit een break-up dan mannen. Uit het onderzoek dat uitgevoerd werd door de University College London blijkt dat vrouwen meer emotionele en fysieke pijn ervaren na een breuk. Onderzoekers vroegen 5705 deelnemers om de pijn van een breuk op een schaal van 1 tot 10 te benoemen.
Vrouwen gaven hun emotionele pijn gemiddeld een 6.8 en de fysieke pijn gaven ze gemiddeld een 4.2. Ter vergelijking, mannen gaven de emotionele pijn gemiddeld een 6.6 en de fysieke pijn een 3.8. Echter, vrouwen ‘overleven’ al die pijn om volledig te herstellen, en komen sterker uit de break-up. Mannen herstellen nooit volledig en trekken geen levenslessen uit de scheiding, maar gaan gewoon verder met hun leven.

Vrouwen zijn kieskeuriger

De reden dat vrouwen meer pijn voelen na een breuk is omdat volgens de onderzoekers vrouwen meer de neiging hebben om te investeren wanneer ze een relatie beginnen. Door dit risico zijn vrouwen kieskeuriger en voorzichtiger met relaties waardoor de pijn ook heftiger is als zo’n relatie stukloopt. Mannen hebben meer kans om die pijn op lange termijn te voelen, en nooit echt compleet te herstellen. Kortom, op korte termijn voelen de vrouwen veel pijn, maar zij verwerken het uiteindelijk. Mannen hebben daar daarentegen meer moeite mee en blijven er langer in hangen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…