Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de 4 belangrijkste redenen waarom mensen scheiden

Anja
3 min read

Sommige relaties blijven duren. Mensen houden écht van elkaar en blijven samen. Maar soms gaat het ook fout. Er zijn veel redenen waarom mensen uit elkaar gaan. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom mensen uit elkaar gaan.

1. Vreemdgaan

Voor een heleboel mensen is vreemdgaan de meest belangrijke reden om een echtscheiding in gang te zetten. Het vertrouwen in de partner die ontrouw is geweest, is immers ernstig geschaad waardoor de relatie veel te lijden heeft. Sommige stellen proberen na het vreemdgaan nog wel samen door te gaan, maar in een heleboel gevallen zal toch de vertrouwensbreuk de relatie ten gronde richten. Het vertrouwen in de partner die vreemd is gegaan moet immers weer worden opgebouwd en dat kan alleen als beide echtelieden zich voor de volle honderd procent inzetten en het verleden achter zich kunnen laten. De kans dat de bedrogen partner achterdochtig of zelfs wantrouwend blijft, is echter zeer groot en dat zal de relatie zeker geen goed doen.

2. Meer gemengde huwelijken

Uit wetenschappelijk onderzoek is aan het licht gekomen dat gemengde huwelijken, dus huwelijken tussen autochtonen en allochtonen, eerder en vaker tot mislukken gedoemd zijn. Dit fenomeen is een belangrijke oorzaak van stijgende echtscheidingscijfers, zeker wanneer je dit afzet tegen de multiculturele samenleving en het steeds vaker voorkomen van gemengde huwelijken. Zo zal de kans namelijk alleen maar groter worden dat iemand een partner vindt uit een andere cultuur. In de praktijk zijn dan ook steeds vaker voorbeelden te zien van de onoverkomelijke problemen die bepaalde aan de cultuur gerelateerde verschillen binnen een relatie met zich meebrengen. Daarnaast kan ook een verschil in geloofsovertuiging uiteindelijk tot een echtscheiding leiden.

3. Te jong getrouwd

Door te jong te trouwen, bijvoorbeeld als er sprake is van een tienerhuwelijk, dan is de kans groot dat er een echtscheiding uit voortvloeit. Dit heeft vooral te maken met de onvolwassenheid van beide partners. Zij hebben dikwijls moeten trouwen omdat er een baby op komst is of vanwege extreem romantische motieven. Zonder twijfel zal de laatste groep erg verliefd zijn, maar mentaal nog lang niet in klaar om met de minder romantische uitdagingen in het leven het hoofd te kunnen bieden. Indien er een baby op komst is, dan zal het allemaal meestal nog ingewikkelder worden. De tieners moeten dan immers geforceerd vader en moeder spelen waardoor er een aantal fasen in het leven over worden geslagen zullen worden. Dit leidt vaak dan ook tot frustraties, conflicten en zelfs een echtscheiding.

4. Uit elkaar gegroeid

Eveneens een belangrijke oorzaak die wordt genoemd bij echtscheiding is het feit dat twee partners uit elkaar zijn gegroeid. Dit wil overigens niet zeggen dat dit voor iedereen hetzelfde betekent. Zo kan de één klagen over de dagelijkse sleur en onderling weinig meer te vertellen hebben, terwijl een ander van mening is dat de partner te vaak weg is of in een compleet andere wereld is beland. In sommige gevallen zal er echt geen tijd meer samen door worden gebracht en komen man en vrouw elkaar alleen nog even tegen vlak voor of na het werk. Er kan dan worden gesproken van 'langs elkaar heen leven'. Alleen door middel van goede communicatie kan dit probleem op tijd worden getackeld en een eventuele echtscheiding worden afgewend.
 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…