Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat je beter niet doet na je relatiebreuk

Anja
4 min read

Nadat een relatie is beëindigd, ongeacht of je dit zelf hebt gedaan of dat je door je lief aan de kant bent gezet, zijn er enkele dingen die je beter achterwege kunt laten. Een relatie die is verbroken is nooit leuk en elk mens moet dit op een eigen manier verwerken. Pas als je weet hoe je met je gevoelens om moet gaan, kun je immers de relatiebreuk achter je laten.

Volledige uitleg eisen

Vooral vrouwen willen na een relatiebreuk een volledige uitleg en willen dan alles weten met betrekking tot de reden ervan. Ze vragen zich bijvoorbeeld af wat er aan hen mankeert en wat zij niet goed hebben gedaan. Ook willen zij tot in detail weten waarom de ander de relatie met hen niet meer ziet zitten. Maar ook als er geen antwoorden komen op deze vragen, zal het leven van deze vrouwen niet verloren gaan.

Door naar antwoorden te zoeken zullen ze alleen maar oud zeer oprakelen. In plaats van de gehoopte opbouwende kritiek krijgen ze namelijk vaak dingen te horen die waardeloos zijn, of die ze zelfs liever niet wilden weten. Daar komt verder bij dat wanneer iemand vaak met een ex blijft praten deze persoon ook vaak in zijn, of haar, hoofd met hem en de verbroken relatie bezig zal zijn. Beter accepteer je dat de relatie over is en dat jullie niet bij elkaar passen. Op die manier ben je immers veel beter in staat om het gebeuren voor jezelf af te sluiten en verder te gaan met je leven.

Contact willen houden

Na de verbroken relatie blijven sommige mensen hun ex berichten sturen, te bellen en zelfs opduiken op plekken waar hun ex eveneens aanwezig is. Zij doen er alles aan om contact te blijven houden. De reden hiervoor kan worden gevonden inde hoop dat de ex van gedachten zal veranderen, dat de ex beseft dat de relatiebreuk een fout was en dat je ex deze persoon weer terug wil. Contact proberen te houden met je ex is dan ook zeker niet aan te raden omdat in de regel een averechts effect het gevolg zal zijn. Bij voorkeur negeer je je ex, en als je geluk hebt, zal deze je gaan missen, maar erop reken dat jullie weer samen komen kun je beter niet doen.

Je ex volgen via social media

In de regel posten mensen voornamelijk positieve gebeurtenissen en ervaringen op social media, zoals Facebook of Twitter. Ook plaatsen ze graag leuke foto’s om bijzondere situaties met hun vrienden of volgers te delen. Op het moment dat je ex dit doet, dan zul je al snel de conclusie kunnen trekken dat hij, of zij, over de relatiebreuk heen is. Dit afgezet tegen je eigen verdriet en je leven dat nog lang niet op orde is, zal je alleen maar kwetsen. Om niet blootgesteld te worden aan de (gemaakte) blije posts van je ex, schrap je hem, of haar, direct van al je social media-accounts.

Je ex aanwijzen als enige schuldige

In sommige gevallen kan het opluchten als je je ex een keertje neer kunt zetten als die ellendeling die alleen maar fouten maakte tijdens jullie relatie. Daar staat echter tegenover dat het je zal sieren, en je volwassen over laat komen, als je ook je eigen fouten onder ogen durft te zien. Het mislukken van de relatie is namelijk vaak niet alleen de schuld van je ex, ook jij hebt meestal een bepaald aandeel in gehad in de relatiebreuk. Door je eigen gedrag onder de loep te nemen, kun je namelijk wijze lessen trekken die je zullen helpen om een volgende relatie een betere kans van slagen te geven.

Een nieuwe relatie beginnen uit frustratie

Veel mensen beginnen al snel na een relatiebreuk een nieuwe relatie. Ze zijn enorm gefrustreerd en gunnen zichzelf niet de tijd om het liefdesverdriet te verwerken. Een dergelijke relatie beginnen is bovendien niet eerlijk tegenover je nieuwe liefde. Deze persoon zal nu immers geen eerlijke kans krijgen. Als je echt eerlijk ten opzichte van je nieuwe lief, en uiteraard ook jezelf, bent dan sluit je eerst de verbroken relatie af voordat je je hals over kop in de armen van de eerste de beste andere lover stort.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…